9. maj 2024 16:12

Tomislav Momirović: Domaća privreda je najvažniji stub razvoja države

Izvor: TANJUG

podeli vest

Tomislav Momirović: Domaća privreda je najvažniji stub razvoja države

Foto: TANJUG/MUST/ĐORĐE KRSTIĆ

ČAČAK  - Ministar trgovine Tomislav Momirović prisustvovao je danas svečanosti povodom obeležavanja 12 godina od osnivanja Foruma privrednika Čačka, poručivši da je privredni sektor stub razvoja svake države i da je značaj domaćih kompanija i preduzeća ogroman, kako u pogledu generisanja privrednog rasta, tako i u činjenici da se njihovim razvojem stvaraju nova radna mesta.

"Ponosan sam na činjenicu da Forum privrednika u Čačku okuplja 600 kompanija koje zapošljavaju oko 7.000 ljudi. Grad Čačak je pozicioniran kao jedan od najsnažnijih i najstabilnijih privrednih centara u Srbiji, a uveren sam da je podrška koju država pruža našim privrednicima ne samo investicija u poslovni sektor, već i u budućnost naše ekonomije i zemlje", istakao je Momirović.

On je dodao da grad Čačak predstavlja značajan saobraćajni čvor u Srbiji, a kompletiranjem auto-puteva Beograd - Južni Jadran i Pojate-Preljina, kao i mogući produžetak ka Sarajevu i stavljanje u funkciju civilnog i kargo saobraćaja aerodroma Morava, položaj Čačka je još više dobio na značaju za razvoj poslovnih aktivnosti.

"Naš zadatak je da nastavimo snažno da ulažemo u razvoj privrede, da našim privrednicima obezbedimo transparentno i predvidivo poslovno okruženje, fer tržišne uslove kao i da kroz unapređenje uslova za plasman naših roba u inostranstvu pospešimo poslovni ambijent, zapošljavanje, a samim tim doprinećemo i kvalitetnijem životu građana Srbije", zaključio je Momirović.

On je danas tokom dana, u Gornjem Milanovcu, položio vence povodom Dana pobede nad fašizmom u spomen-parku "Brdo mira" na spomen kosturnici palih boraca takovskog kraja u Drugom svetskom ratu, kao i na spomen-kosturnici Crvenoarmejaca, saopštilo je Ministarstvo unutrašnje i spoljašnje trgovine

Takođe, Momirović je održao i sastanak sa predsednikom opštine Gornji Milanovac Dejanom Kovačevićem, na kome je više reči bilo o najznačajnijim infrastrukturnim projektima, kao i opšterazvojnim projektima za opštinu Gornji Milanovac, navodi se u saopštenju.