10. maj 2024 16:19

Potpisan ugovor za projektno-tehničku dokumentaciju za Termal u Banji Vrdnik

Izvor: TANJUG

podeli vest

Potpisan ugovor za projektno-tehničku dokumentaciju za Termal u Banji Vrdnik

Foto: TANJUG/VLADA AP VOJVODINE/ BIRO ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU

NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i predsednik Opštine Irig Tihomir Stojaković potpisali su danas Ugovor o finansiranju projekta za izradu projektno-tehničke dokumentacije za Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju "Termal" u Vrdniku.

Kako se navodi u saopštenju, Sofić i Stojaković su potpisali Ugovor o finansiranju projekta za izradu projektno-tehničke dokumentacije u postupku legalizacije drugog i trećeg sprata zgrade ove bolnice u Banji Vrdnik.

Prema rečima Sofića, ovo je prvi od 11 odobrenih projekata u devet opština Vojvodine u okviru ovogodišnjeg Javnog poziva lokalnim samoupravama za finansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije.

"U ovom pozivu za tu namenu opredeljeno je ukupno 70 miliona dinara. Ovo je prvi, ali najvažniji korak, kako bi se stekli uslovi da Termal konkuriše za sredstva od viših nivoa vlasti i time obezbedi kompletnu rekonstrukciju objekta", rekao je Sofić.

On je najavio raspisivanje novog konkursa za ove namene u drugoj polovini godine.

Predsednik Opštine Irig Tihomir Stojaković rekao je da će se potpisanim ugovorom omogućiti dalji radovi u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Termal" i da je on korak napred ka širenju turističke ponude Vrdnika.

On je zahvalio Sekretarijatu i Pokrajinskoj Vladi na kontinuiranoj pomoći .

Direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Termal" Dragan Kosovac, koji je prisustvovao današnjem sastanku, rekao je da je projektna dokumentacija za kompletnu rekonstrukciju objekta u završnoj fazi i da je u planu nakon legalizacije drugog i trećeg sprata proširenje kapaciteta novim etažama i objektima na parceli od 8,5 hektara.

U saopštenju se navodi i da su pravo na sredstva s ciljem realizacije različitih infrastrukturnih projekata ostvarile i opštine Temerin, Mali Iđoš, Bački Petrovac, Titel, Irig, Beočin, kao i gradovi Novi Sad, Subotica i Sombor.