12. maj 2024 15:28

Međunarodni poljoprivredni sajam od 18. do 23. maja u Novom Sadu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Međunarodni poljoprivredni sajam od 18. do 23. maja u Novom Sadu

Foto: Novosadski sajam

NOVI SAD - U Novom Sadu će se od 18. do 23. maja, biti održan 91. Međunarodni poljoprivredni sajam na kojem će se predstaviti 1.200 izlagača iz Srbije i još oko 40 zemalja.

Kako su najavili organizatori te manifestacije, tokom šest dana, posetiocima će na Novosadskom sajmu biti predstavljena najsavremenija tehnička i tehnološka dostignuća i primena nauke u poljoprivredi.

Najznačajnije celine ove najveće priredbe i agrobiznis događaja u ovom delu Evrope, biće izložbe poljoprivredne mehanizacije, stoke, organskih proizvoda, ali i različiti stručni, poslovni i naučni skupovi.

Biće organizovano i ocenjivanje kvaliteta proizvoda i usluga.

Zemlja partner ovogodišnjeg 91. međunarodnog sajma poljoprivrede je Evropska unija.

Tokom svih šest dana biće održani i veliki broj stručnih i poslovnih konferencija, foruma i prezentacija.

Posetioce očekuju i Dan stočara, Dan voćara, Dan žitara, Dan dobavljača-Agrobiznis 2024, kao i konferencije Održiva agrarna proizvodnja 2024. i Obnovljivi izvori energije i održiva poljoprivreda iz perspektive korisnika.

Komisije novosadskog sajma ocenjivaće i kvalitet oko 30 robnih grupa.

Radno vreme sajma tokom svih šest dana je od devet do 19 časova.

Cena pojedinačne ulaznice je 800 dinara, grupne koštaju 600 dinara po osobi, a za kolektivne posete đaka i studenata, kao i dece od sedam do 14 godina i penzionere ulaznice će koštati 400 dinara.

Na porodični dan, 22. maja, cela porodica sa decom do 14 godina, bez obzira koliko ih ima, moći će da poseti sajam sa jednom kupljenom ulaznicom po ceni od 800 dinara.

Sve kupljene ulaznice su i kuponi u poklon-igri, gde je nagrada traktor John Deere 5045d.