15. maj 2024 11:41

Okrugli sto o izazovima za srpsku privredu u primeni ESG kriterijuma sutra u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Okrugli sto o izazovima za srpsku privredu u primeni ESG kriterijuma sutra u Beogradu

Foto: NALED

BEOGRAD  -  Okrugli sto u okviru projekta "Javne nabavke i dobro upravljanje za veću konkurentnost" Esg kriterijumi- Podsticaj i/ili ograničenje Privrednog razvoja i konkurentnosti biće održan sutra u organizaciji Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Okrugli sto biće održan u Hotel Hilton u Beogradu sa početkom od 10 časova, a moderator je direktor za održivi razvoj NALED Slobodan Krstović.

Kako navode iz NALED-a, uvodno obraćanje imaće izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović.

Nakon toga biće održan prvi blok na temu: Konkurentnost lanaca snabdevanja i velikih kompanija u industrijama izloženim ESG zahtevima, a učesnici su

Vladislav Cvetković (NALED UO/PWC), Rade Mrdak (MRE), Marko Muhadinović (LAFARGE), Tijana Koprivica (DELTA), Aleksandra Babić (MK group), Milena Popovic Martinelli (EBRD), Ivanka Stojnić (NESTLE), Aleksandar Kukić (METALFER), Siniša Mitrović (PKS), Katarina Đulić (FEFA), Nataša Jovanović Lješković (Farmaceutski fakultet), Sandra Živković (Banka Intesa), Amalija Pavić (AmCham), Dragan Pušara (ATS) i Smiljana Krivokuća (BIO4).

Takođe razgovaraće se na temu: Analize karbonskog otiska i održivosti u primarnoj ratarskoj proizvodnji koje će održati predsednik UO NALED i direktor PWC Vladislav Cvetković.

Zatim na temu - Ključni izazovi u primeni ESG standarda i kriterijuma u cementnoj industriji, koje će održati tehnički direktor fabrike cementa Lafarž Marko Muhadinović.

Između ostalog, na skupu će biti organizovana i diskusija o konkurentnosti lanaca snabdevanja i velikih kompanija u ESG, koja obuhvata efekte na izvoz i trgovinu, mogućnosti za redukciju CO2 emisija i korišćenje obnovljivih izvora energije, kao i podsticanje inovacija kao odgovor na ESG izazove.