6. jun 2024 09:09

Vladimir Lučić: Telekom beleži stalni rast korisnika, očekujemo da se taj trend nastavi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vladimir Lučić: Telekom beleži stalni rast korisnika, očekujemo da se taj trend nastavi

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BEOGRAD - Generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić izjavio je danas da ta kompanija beleži stalni rast korisnika, pre svega u u internetu i multimediji, kao i da svaki novi korisnik toj kompaniji donosi novi prihod.

On je za RTS kazao da očekuje da će se trend rasta nastaviti i naredne tri godine.

Lučić je naglasio i da je ohrabrujuća činjenica da je Telekom u prvom kvartalu ove godine ostvario za više od 10 odsto rasta prihoda i profitabilnosti u odnosu na prošlu godinu, koja je, kako je naglasio bila rekordna.

Prema njegovim rečima Telekom Srbija je u zadnjih šest godina postigao jedan veliki uspeh u svetskom smislu iako su telekom operateri generalno u zadnjih nekoliko godina u krizi ui pada im vrednost akcija.

"Nama je bilo dosta izazovnije zato što je naša tržišna pozicija za razliku od drugih velikih operatora bila dosta loša i pre šest godina, smo morali i to da rešimo. Sad smo mi, broj jedan operator, i izgradili smo jednu od najboljih optičkih mreža u Evropi, a imamo i jednu od najboljih kvalitetom mobilnih mreža u Evropi. Razvili smo i multimediju i time smo sebi zagarantovali poziciju broj jedan u sledećih deset godina, a sve je to rezultiralo izvanrednom rastom prihoda", rekao je Lućić.