6. jun 2024 11:48

Delegacija srpskih parlamentaraca posetila kompaniju BYD u Šendženu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Delegacija srpskih parlamentaraca posetila kompaniju BYD u Šendženu

Foto: AP Photo/Ng Han Guan

ŠENDŽEN - Delegacija Narodne skupštine Srbije koja boravi u Kini posetila je danas razvojno-istraživački centar i kampus kompanije BYD u Šendženu, gde su imali priliku da se upoznaju sa razvojem nekih od modela električnih vozila koje kompanija proizvodi, da vide modele baterija za električne automobile, kao i šasije koje omogućavaju da se automobil vozi i ako ostane bez jednog točka.

Kompanija je predstavila i svoja rešenja u sferi železnice, poput projekta nadzemnog autonomnog šinskog vozila "Skyrail".

BYD je srpskim parlamentarcima demonstrirao i učinak nekih projekata iz oblasti bezbednosti električnih vozila, poput sporogorećih baterija.

Potpredsednik BYD grupe Vang Đie je delegaciji prezentovao neka od vozila ove kompanije.

BYD je osnovan 1995. godine u Šendženu i obuhvata četiri industrije - automobilsku, železničku, obnovljive energije i elektronike.

Kompanija se nalazi na Fortune 500 listi i vlasnik je više od 30.000 patenata u svetu, a 2023. godine prodala je više od tri miliona automobila, 68 odsto više nego u 2022, dok ove godine od Januara do Aprila već beleži rast od 23,6 odsto.

Srpska parlamentarna delegacija je boravak u Narodnoj republici Kini započela posetom Pekingu.