7. jun 2024 18:38

Minstarstva Srbije i Republike Srpske: Još jača saradnja u oblastima telekomunikacija i informisanja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Minstarstva Srbije i Republike Srpske: Još jača saradnja u oblastima telekomunikacija i informisanja

Foto: TANJUG/MIT/ GORAN ZLATKOVIĆ

BEOGRAD - Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić sastao sa danas u Palati Srbija, u okviru Svesrpskog sabora koji se održava u Beogradu, sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem i ministrom za prostorno planiranje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Bojanom Vipotnikom.

Sagovornici su se saglasili da je saradnja između ministarsatva dobra, ali da postoji prostor za njenim unapređenjem. Ristić, Čubrilović i Vipotnik dogovorili su dalje konkretne korake u cilju unapređenja saradnje u oblastima telekomunikacija i informisanja.

U okviru Svesrpskog sabora, a u organizaciji Ministarstva informisanja i telekomunikacija, ranije danas održani su sledeći sastanci: v.d. generalnog direktora JP "Pošta Srbije" Zoran Anđelković sastao se sa izvršnim direktorom Preduzeća za poštanski saobraćaj Republike Srpske "Pošte Srpske" a.d. Milenkom Vučetom; generalni direktor Telekom Srbija a.d. Vladimir Lučić sastao se sa generalnom direktorkom Telekoma Srpske (Mtel) Jelenom Trivan.

Održan je i sastanak generalnog direktora Radio televizije Srbije Dragana Bujoševića, v.d. generalnog direktora Radio televizije Vojvodine Gorana Karadžića, v.d. direktora Ustanove za novinsko-izdavačku delatnost "Panorama" Radeta Komazeca, v.d. direktora JP "Emisiona tehnika i veze" Save Savića sa generalnom direktorkom Radio televizije Republike Srpske Dijanom Milanković.

Tokom svih ovih sastanaka dogovorena je realizacija aktivnosti sa ciljem daljeg unapređenja saradnje Republike Srbije i Republike Srpske u oblasti informisanja, poštanskog saobraćaja i telekomunikacija.

Svesrpski sabor organizovan je sa ciljem intenziviranja i obogaćivanja saradnje na svim nivoima između Republike Srbije i Republike Sprske.