8. jun 2024 11:22

Siniša Mali: Svesrpski sabor šalje poruku jedinstva, ključ je da rastemo zajedno

Izvor: TANJUG

podeli vest

Siniša Mali: Svesrpski sabor šalje poruku jedinstva, ključ je da rastemo zajedno

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da susreti poput današnjih u okviru Prvog svesrpskog sabora a koji šalju poruku zajedništva, sloge, jedinstva treba da budu svakodnevni i kada je reč o međusobnim komunikacijama i zajedničkim projektima jer je ključ u tome da rastemo zajedno.

"Sabor šalje veoma važnu pouku zajedništva sloge i jedinstva i u ovim geopolitičkim uslovima kada imate pritiske na Srbiju i RS važno je da pokažemo da smo jedno, iako imamo Drinu koja nas razdvaja, jer je reč o istom narodu i istim vrednostima", rekao je Mali gostujući na TV Prva i izrazio uverenje da će kada neko bude gledao na ovaj dan sa distance od 10 i više godina ovaj datum sabora smatrati istorijskim. 

Ministar je istakao da je potrebno iskoristiti Expo i sve razvojne projekte, poput izgradnje infrastrukture, autoputeva i železnice, aerodroma u Trebinju, posebne industrijske zone - Zvornik Bjeljina, ulaganja u energetiku, kako bi podigli region.

Expo će biti ne samo razvojna šansa za Beograd i Srbiju već i RS i ceo region, naglasio je Mali. 

Važno da je Srbija ponovo izašla na tržište kapitala

Ministar finansija kazao je danas da je za Srbiju važno da je ponovo izašla na tržište kapitala i da u budžetu ima dovoljno novca da bude sigurna u narednom periodu.

"Potpuno druga slika naše Srbije u odnosu na period pre 2012. godine. Sada na računu imamo pet milijardi evra, imamo sigurnost... Što smo želeli da uradimo, da imamo keša i gotovine na računu za slučaj da se desi nešto što ne treba, da možemo da reagujemo", rekao je Mali za TV Prva.

"Šta god da se desi u svetu narednih par meseci, mi smo spremni i sigurni", dodao je on.

On je najavio da će uskoro biti završena brza pruga Beograd-Niš i ponovio da se u državi radi devet auto-puteva.