8. jun 2024 12:33

Bajatović se sastao sa predstavnicima gasnog sektora Republike Srpske

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bajatović se sastao sa predstavnicima gasnog sektora Republike Srpske

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIC

BEOGRAD - Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović sastao se danas u poslovnoj zgradi te firme sa predstavnicima kompanija iz gasnog sektora Republike Srpske, u okviru Svesrpskog sabora koji se održava u Beogradu.

Tema sastanka dve delegacije bile su mogućnosti proširenja saradnje između nacionalne gasne kompanije i preduzeća iz Republike Srpske, kroz prizmu obezbeđenja sigurnosti snabdevanja tržišta Srbije i Republike Srpske prirodnim gasom, saopštio je Srbijagas.

Pored toga, teme sastanka bile su i strateški projekti i izgradnja novih gasovoda i gasovodnih objekata na ovom području, kao i interkonekcije i regionalna povezivanja u svetlu budućnosti snabdevanja "plavim" energentom.

U razgovoru, pored direktora Srbijagasa i njegovih saradnika, učestvovali su i direktor Gasprometa Pale Goran Ašonja, direktor "Sarajevogasa" Nedeljko Elek i direktor Gas-Resa Nikica Vranješ.

Sastanku su prisustvovali i direktor "Transnafte" Bogdan Kuzmanović i v.d. direktora preduzeća "Transportgas Srbija" Zoran Jovčić.

Planirano je da dve delegacije obidju Muzej Nikole Tesle i posle toga nastavei razgovor o još čvršćoj saradnji u narednom periodu.