27. jun 2024 13:02

Er Srbija: Stabilizacija vazdušnog saobraćaja uz moguća pojedinačna odstupanja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Er Srbija: Stabilizacija vazdušnog saobraćaja uz moguća pojedinačna odstupanja

Foto: ER SRBIJA

BEOGRAD - Avio-kompanija Er Srbija saopštila je da se tokom današnjeg dana očekuje postepena stabilizacija odvijanja putničkog avio-saobraćaja iz Beograda, posle jučerašnje duge zabrane točenja goriva na beogradskom aerodromu od čak tri sata, do koje je došlo usled nepovoljnih vremenskih uslova.

S obzirom na obim poremećaja do kojeg je došlo juče na beogradskom aerodromu, u jutarnjem talasu došlo je do faznih odstupanja od planiranog reda letenja, podseča se

Zavisno od današnjih vremenskih uslova, moguća su dalja pojedinačna odstupanja od reda letenja, dodaje se u saopštenju.

Zbog ekstremnih vremenskih uslova širom Evrope, kao i nezabeleženo visokog obima saobraćaja u letnjoj sezoni, prema procenama stručnjaka, u narednim nedeljama postoji mogućnost značajnih izazova u redovnom odvijanju putničkog avio-saobraćaja.

Pomenuti faktori, uz ograničene kapacitete velikog broja aerodroma, kao i česte promene aerodromskih slotova od strane nadležnih tela koja se bave kontrolom vazdušnog prostora širom Evrope, mogu da dovedu do otežanog odvijanja putničkog avio-saobraćaja, navodi se u saopštenju.

Sve nadležne službe Er Srbije svakodnevno rade da bi se minimizirale posledice odstupanja od reda letenja po putnike, a angažovani su i dodatni kapaciteti za prevoz putnika.

Srpska nacionalna avio-kompanija u neprekidnoj je komunikaciji sa svim relevantnim partnerskim kompanijama, telima i organizacijama u cilju održavanja redovnosti saobraćaja, zaključuje se.