1. jul 2024 13:20

Mandić: Građani se preko operativnog centra AMSS mogu informisati o stanju na putu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mandić: Građani se preko operativnog centra AMSS mogu informisati o stanju na putu

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Direktor Sektora komercijalnih poslova Auto-moto saveza Srbije (AMSS) Nebojša Mandić izjavio je danas, povodom početka kampanje "Vozi odmoran", da se građani putem njihovog operativnog centra mogu informisati o stanju na putevima, kao i o zadržavanju na graničnim prelazima.

"Vozači se kod nas mogu informisati i o svim ostalim činiocima, koji planiranje te rute do krajnjeg odredišta u letnjim mesecima čine uspešno", poručio je Mandić.

Kako navodi, AMSS u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, Ministarstvom unutrašnjih poslova, javnim preduzećm Putevi Srbije, Eko Srbijom i ostalim partnerima tradicionalno učestvuje u kampanji "Vozi odmoran".

"Kampanja ima za cilj sprečavanje povećanih broja saobraćajnih nezgoda koji su prouzrokovani umorom, odnosno nedovoljnim odmorom vozača", rekao je Mandić.

U Beogradu je danas počela kampanja "Vozi odmoran", namenjena tranzitnim i domaćim putnicima koji putuju unutar Srbije u sezoni godišnjih odmora, s ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda koje nastaju usled umora.

Kampanja će se, kroz brojne aktivnosti, sprovoditi do sredine septembra.