3. jul 2024 17:30

Horhe Araja: British American Tobacco veoma zadovoljan poslovanjem u Srbiji, širi kapacitete

Izvor: TANJUG

podeli vest

Horhe Araja: British American Tobacco veoma zadovoljan poslovanjem u Srbiji, širi kapacitete

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Kompanija British American Tobacco (BAT) veoma je zadovoljna poslovanjem u Srbiji i zahvalna na podršci srpskih vlasti i naroda Srbije, izjavio je danas direktor BAT-a za region Jugoistočne Evrope (SEE area) Horhe Araja i najavio proširenje proizvodnih kapaciteta za 20 odsto.

"Prvo, što se tiče proizvodnje, naša fabrika raste, proširujemo proizvodne kapacitete za 20 odsto i izvozićemo otprilike 50 odsto onoga što proizvedemo u Srbiji. Veoma smo ponosni i srećni zbog toga", naveo je Araja u intervjuu za Tanjug.

Dodao je da je Srbija, što se komercijalne strane poslovanja tiče, jedno od vodećih tržišta u Evropi.

Direktor BAT-a za region Jugoistočne Evrope je rekao da je njegova kompanija jedina prisutna na tržištu u svim novim kategorijama proizvoda, kao i proizvodima smanjenog rizika, kao što su zagrevan duvanski prozvodi, zagrevani biljni proizvodi, vejpovi i odnedavno i nikotinske kesice.

"Uveli smo nekoliko platformi i novih tehnologija i radimo veoma dobro iz komercijalne perspektive sa ciljem da potrošači pređu sa tradicionalnih cigareta na proizvode sa smanjenim rizikom", naveo je Araja.

Istakao je da je fabrika BAT-a u Srbiji jedna od najboljih u Evropi i da se uvek nalazi na visokom nivou u pogledu kvaliteta, performansi i isporuke, a za srpske kolege koji rade u fabrici kaže da su "izvanredni".

Prema njegovim rečima, cilj BAT-a je da stvori svet bez pušača i time izgradi bolju budućnost za potrošače i celo društvo.

Nove kategorije proizvoda predstavljaju otprilike 17 odsto globalnih prihoda BAT-a, a firma je čvrsto posvećena cilju da do 2035. otprilike 50 odsto prihoda kompanije bude iz novih kategorija.

"Napredak je veoma brz i potrošači veoma pozitivno prihvataju naše proizvode", dodaje Araja.

On je istakao da kompanija British American Tobacco ima veoma visoke ESG standarde u Srbiji kada je reč o ekologiji.

Dodao je da BAT u fabrici tretira vodu na najsavremeniji način i ne proizvodi nikakav deponijski otpad.

"Iz perspektive ESG, koja je izuzetno visoko na našoj listi prioriteta, radimo veoma, veoma dobro u Srbiji, zahvaljujući neverovatnom radu srpskog tima", zaključio je Araja.