4. jul 2024 12:52

Ministar Ristić sa direktorkom A1: Ostajemo posvećeni razvoju telekomunikacija

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Ristić sa direktorkom A1: Ostajemo posvećeni razvoju telekomunikacija

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO KULTURE/GORAN ZLATKOVIĆ

BEOGRAD - Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić razgovarao je danas sa generalnom direktorkom kompanije A1 Džudit Albers o poslovanju ove kompanije i pravcima njenog daljeg razvoja, kao i o obostranoj posvećenosti razvoju telekomunikacija u Srbiji.

Sagovornici su izrazli optimizam u vezi sa sveukupnim privrednim ambijentom u našoj zemlji koji omogućava i podstiče ubrzani razvoj privrednih subjekata, saopštilo je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

Dodaje se da je detaljnije razgovarano o dinamici realizacije projekta zajedničke izgradnje širokopojasne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima Srbije u čijoj realizaciji veoma aktivnu ulogu ima i kompanija A1, a obostrano je konstatovano da je dosadašnja realizacija ovog kapitalnog projekta veoma uspešna.

Još jedna od tema bili su potencijali za još intenzivnije unapređenje postojeće saradnje u domenu inovacija, sa ciljem daljeg razvoja tehnologija u telekomunikacionom sektoru.

"Ministarstvo je sa zadovoljstvom primilo informaciju da kompanija A1 počinje da investira u izgradnju sopstvene fiksne mreže čime dokazuje da je ozbiljno posvećena unapređenju telekomunikacionih usluga svim građanima", ističe se u saopštenju.

Dogovoren je i nastavak intenzivne komunikacije kako bi bila osigurana uspešna realizacija svih planiranih projekata.

"Ministarstvo informisanja i telekomunikacija i kompanija A1 ostaju posvećeni ostvarivanju najboljih mogućih standarda u oblasti telekomunikacija namenjenih građanima i privredi", zaključuje se u saopštenju.