4. jul 2024 14:53

Dunav osiguranje: Brza procena štete, porodica čiji je stan izgoreo obeštećena za 48 sati

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dunav osiguranje: Brza procena štete, porodica čiji je stan izgoreo obeštećena za 48 sati

Foto: TANJUG/PAKT STUDIO

BEOGRAD  - Zahvaljujući brzoj proceni štete koju je sprovelo "Dunav osiguranje", porodica Miščević čiji je stan potpuno uništen u požaru koji je 24. juna izbio u Ulici Maršala Tolbuhina obeštećena je za 48 sati, saopšteno je iz te kompanije.

Direktor Direkcije za naknadu šteta u "Dunavu" Milorad Radić rekao je da je brza i efikasna procena i isplata naknade štete istovremeno profesionalna, kao i da je važno da ljudi shvate kako s relativno malim ulaganjima mogu da obezbede neophodna finansijska sredstva kad se neočekivano nađu u takvim situacijama.

"Za stan od 50 kvadrata, kao što je ovaj koji je izgoreo, za osnovni paket osiguranja 'čuvar kuće', koji naša kompanija ima u svojoj ponudi, potrebno je izdvojiti oko 3.600 dinara godišnje, tj. oko 300 dinara mesečno. Tim paketom osiguranja, pored rizika od požara, pokriveni su i rizici od provalne krađe, izliva vode iz instalacija, loma instalacija u objektu, loma stakla", rekao je Radić.

Dodao je da pored toga, kompanija "Dunav" u okviru paketa "čuvar kuća" može ugovoriti i dodatna pokrića poput osiguranja dva člana domaćinstva, osiguranja od poplava i bujica, zemljotresa, rizika iznenađenja, udara nepoznatog motornog vozila i od opšte odgovornosti.

"Osiguranik može sam izabrati rizike od kojih želi da osigura stan ili kuću, kao i način plaćanja premije - na 12 mesečnih rata, kvartalno, polugodišnje ili da premiju uplati unapred za godinu dana", rekao je Radić.

Advokat porodice Miščević Branko Kolšek istakao je da će rekordno brza procena i isplata naknade štete porodici pomoći da lakše stane na noge posle ovog događaja.

Dodao je da bi iznos naknade bio veći da je porodica zaključila ugovor o osiguranju sa većom premijom, kao i da bi trebalo intenzivno raditi na izgradnji kulture osiguranja, kako imovinskih, tako i ličnih poput životnog, zdravstvenog, putnog i drugih.

Pored porodice Mišćević, prijavljene su štete i u još četiri stana osigurana kod "Dunava", zbog čega iz te kompanije apeluju na vlasnike stanova koji imaju polisu osiguranja da se što pre jave radi procene i naknade štete besplatnim pozivom kontakt centra "Dunava na broj 0800 386 286 ili putem sajta www.dunav.com.

U saopštenju se dodaje da su mere predostrožnosti poput provere ispravnosti električnih uređaja i instalacija, obazrivog rukovanja zapaljivim materijalima i ugradnje detektora dima dobra investicija, ali da je je jedini lek za požar koji nismo u prilici da kontrolišemo i nadgledamo, polisa osiguranja.