5. jul 2024 15:36

Ivanišević: Oznaka "Najbolje iz Vojvodine" se dobija na tri godine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ivanišević: Oznaka "Najbolje iz Vojvodine" se dobija na tri godine

Foto: TANJUG/VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP

NOVI SAD - Kada smo vratili oznaku "Najbolje iz Vojvodine", odlučili smo da promovišemo regionalno poreklo, kao što se to čini u svetu, izjavio je danas pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, saopštila je Pokrajinska vlada.

On je na konferenciji za novinare povodom raspisivanja konkursa za sticanje prava korišćenja oznake kvaliteta proizvoda, usluga i manifestacija "Najbolje iz Vojvodine" za 2024. godinu dodao da se oznaka dobija na tri godine, a svake godine se vrši rigorozna kontrola kako bi oznaka imala svoju težinu

Odluka o uspostavljanju znaka doneta je 2004. godine, ali je poslednji put dodeljena 2016, nakon čega je ponovo uspostavljena 2021. godine.

Dodelom oznake podstiče se promocija privrede i turizma na teritoriji Vojvodine i lokalnih samouprava, konkurentnost, jačanje tržišnog pristupa poslovanju i veza sa postojećim klijentima, kao i širenje mreže novih poslovnih partnera.

Pravo učešća na konkursu imaju preduzetnici, pravna i fizička lica koji se bave proizvodnjom roba, pružanjem usluga i organizacijom programa i manifestacija, a koji imaju sedište, odnosno prebivalište na teritoriji Vojvodine.

Proizvodi ili usluge moraju da ispunjavaju uslove propisane referentnim dokumentima o proizvodnji i uslugama, i njihovom stavljanju u promet, zahteve (NASSR) standarda, uz adekvatan vizuelni identitet i sertifikovane sisteme, dok bi teme manifestacija trebalo da se odnose na oblast privrede i turizma u Vojvodini i da se u kontinuitetu održavaju najmanje dve godine.