10. jul 2024 15:25

Ministarka nauke sa predstavnicima kompanije Merck: BIO4 Kampus budućnost tehnologije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministarka nauke sa predstavnicima kompanije Merck: BIO4 Kampus budućnost tehnologije

Foto: TANJUG/NITRA/ Zoran Petrović

MAJNC  - Delegacija Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije predvođena ministarkom Jelenom Begović održala je danas sastanak sa predstavnicima jedne od vodećih globalnih kompanija u oblasti nauke i tehnologije Merck, na kojem je bilo reči o saradnji i BIO4 Kampusu.

Sastanku su prisustvovali članovi delegacije Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, predvođeni savetnikom na projektu BIO4 Kampus Nenadom Paunovićem, kao i predstavnici kompanije Merck - visoki potpredsednik za srednju Evropu Fransoa Feig Ansgar Vegener, kao i direktor strukturne biologije i biofizike i direktor informatičkih tehnologija za zdravstvenu zaštitu Majkl Moc, saopštilo je Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Poseban akcenat sastanka bio je na prezentaciji i promociji projekta BIO4 Kampusa koji će omogućiti Beogradu da postane jedan od priznatih i prepoznatih bioekonomskih centara u Evropi.

"Najveći multidisciplinarni naučni poduhvat u Srbiji, BIO4 Kampus, okupiće prestižne institucije kao što su sedam fakulteta Univerziteta u Beogradu, devet naučnih instituta, kao i ekstenziju Naučno-tehnološkog parka Beograd", navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka se razgovaralo o konkretnim primerima saradnje Republike Srbije sa farmaceutskim kompanijama, kao i iskustvima kompanije Merck u ovoj oblasti, a predstavljene su i mogućnosti korišćenja veštačke inteligencije za biomedicinsku saradnju.