11. jul 2024 14:27

Sofić obišao saobraćajnicu u industrijskoj zoni u Malom Iđošu: Biće posla za 250 radnika

Izvor: TANJUG

podeli vest

Sofić obišao saobraćajnicu u industrijskoj zoni u Malom Iđošu: Biće posla za 250 radnika

Foto: TANJUG/BIRO ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU POKRAJINSKE VLADE

MALI IĐOŠ - Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić obišao je danas s predsednikom opštine Mali Iđoš Markom Lazićem radove u industrijskoj zoni te opštine, posle kojih se očekuje zaposlenje 250 ljudi.

Reč je o prvoj fazi izgradnje saobraćajnice koja je povezana na državni put IIA i koja će se prostirati duž cele radne zone, sa dva kružna toka, što će obezbediti prilaze parcelama sa južne, severne i istočne strane, saopštila je Pokrajinska vlada.

Sofić je tokom radne posete istakao da će izgradnja saobraćajnice rezultirati privlačenjem domaćih i stranih investitora, kao i da se očekuje da će po završetku radova u industrijskoj zoni u Malom Iđošu biti zaposleno 250 radnika.

"Počeli su radovi na prvoj fazi izgradnje saobraćajnice u industrijsko-poslovnoj zoni u Malom Iđošu, koja će dati ozbiljan zamajac u privlačenju domaćih i stranih investitora. Infrastrukturnim opremanjem zone predviđena je i izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, gasovoda i elektro i telekomunikacionih instalacija", rekao je Sofić.

Naveo je da je Sekretarijat za ovu namenu opredelio više od 90 miliona dinara i dodao da je opremanje industrijsko-poslovnih zona prioritet ove pokrajinske administracije, jer je to direktna šansa za razvoj privrede u celini, otvaranje novih radnih mesta, poboljšanje standarda i kvaliteta života građana, dodaje se u saopštenju.

Predsednik Opštine Mali Iđoš istakao je da su u toku pregovori sa jednim domaćim i stranim investitorom.

"Reč je o domaćoj firmi koja se bavi proizvodnjom elektroda i žica za zavarivanje. Takođe, tu je i mađarski investitor koji planira izgradnju fabrike za proizvodnju biorazgradive ambalaže i transport prehrambenih proizvoda od stare hartije. Ovo je investicija vredna 11,4 miliona evra, a fabrika će zapošljavati više od 140 radnika" poručio je Lazić.