23. septembar 2024 16:37

Rejčel Rivs: Laburisti će obnoviti ekonomski rast i oživeti britansku industriju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Rejčel Rivs: Laburisti će obnoviti ekonomski rast i oživeti britansku industriju

Foto: AP Photo/Jon Super

LIVERPUL  - Laburistička partija će obnoviti ekonomski rast i oživeti britansku industriju, izjavila je danas ministarka finansija Velike Britanije Rejčel Rivs u svom obraćanju na stranačkoj konferenciji u Liverpulu.

Ona je predstavila optimističnu viziju privrednog razvoja Velike Britanije i navela da nova vlada u Londonu neće posezati za radikalnim merama štednje u javnom sektoru, prenosi Gardijan.

"Ovo je naš trenutak, naša šansa da pokažemo da politika može da napravi razliku, da su najbolji dani Britanije pred nama", dodala je Rivs.

Ministarka je ranije bila na udaru kritike zbog toga što je navodno previše širila negativnu sliku ekonomskog stanja Velike Britanije nakon dugogodišnje vladavine Konzervativne partije, a sada se odlučila da predstavi viziju nade, ali bez mnogo konkretnih detalja, prenosi Rojters.

Rivs je navela da će istražiti ugovore u vrednosti od 650 miliona funti koji su sklopljeni tokom pandemije virusa korona u Velikoj Britaniji pošto se sumnja da oni nisu bili dovoljno transparentni.

Britanska ministarka finansija će 30. oktobra saopštiti vladine planove za privredu, uključujući promene u oporezivanju i potrošnji, a ranije je saopštila da je otkrila "crnu rupu" u budžetu zbog koje će verovatno biti neophodno povećanje poreza, preneo je Blumberg.