20. jul 2023 16:18

Kompanija Rajaner objavila plan za obnovu Ukrajine u vrednosti od 2,7 milijardi evra

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kompanija Rajaner objavila plan za obnovu Ukrajine u vrednosti od 2,7 milijardi evra

Foto: Shutterstock.com/Ink Drop, ilustracija

KIJEV - Avio-kompanija Rajaner je danas u Kijevu objavila planove za posleratnu obnovu avio-indistrije Ukrajine, u vrednosti od 2,7 milijardi evra.

U saopštenju Rajanera se navodi da su se njegovi prestavnici sastali sa zamenikom premijera Ukrajine za obnovu i ministrom infrastrukture, Oleksandrom Kubrakovim, i tom prilikom najavili da će uložiti preko 2,7 milijardi evra u ukrajinsku avio-industriju kada rat bude završen.

Zvaničnici irske avio-kompanije su na Aerodromu Borispil kod Kijeva održali sastanak i sa predstavnicima aerodroma u Kijevu, Lavovu i Odesi, dodaje se u saopštenju.

"Rajaner ostaje posvećen partner u obnovi i ulaganju u ukrajinsku avijaciju. Danas smo videli da u najtežim uslovima rata tim aerodroma Borispil pokazuje svoj profesionalizam i da je u potpunosti spreman za nastavak letova u najkraćem mogućem roku", izjavio je šef ove avio-kompanije Majkl O'Liri.

Irski avio-prevoznik se obavezao da će vratiti na ukrajinsko tržište u roku od osam nedelja od ponovnog otvaranja ukrajinskog vazdušnog prostora i sa 600 letova nedeljno povezati Kijev, Lavov i Odesu sa preko 20 glavnih gradova EU, a obećao je i dnevne letove između ova tri ukrajinska grada.

Vlada Ukrajine, njeni glavni aerodromi i Rajaner su se obavezali i na brzu obnovu ukrajinskog vazduhoplovstva, a irska avio-kompanija će stacionirati do 30 novih aviona Boing 737 MAKS i vrednosti od preko 2,7 milijarde evra na tri glavna ukrajinska aerodroma.

Građani Ukrajine će imati najniže cene avio-karata u Evropi, navodi se u saopštenju.

"Poseta visokog menadžmenta Rajanera Aerodromu Borispil je snažan signal da najveći avio-prevoznik u Evropi vidi ogroman potencijal na ukrajinskom tržištu avio-saobraćaja", izjavio je šef Aerodroma Borispil, Oleksij Dubrevski.