14. maj 2024 16:36

Met Garmen novi izvršni direktor Amazonovog odeljenja za računarstvo u oblaku

Izvor: TANJUG

podeli vest

Met Garmen novi izvršni direktor Amazonovog odeljenja za računarstvo u oblaku

Foto: Shutterstock.com/ Ioan Panaite, ilustracija

SIJETL - Izvršni direktor američke kompanije Amazon Endi Džesi najavio je danas u internom mejlu zaposlenima, da je će novi izvršni direktor (CEO) Amazonovog odeljenja za računarstvo u oblaku (AWS) od 3. juna biti Met Garmen koji će na toj funkciji zameniti Adama Selipskog.

Selipski, koji je vodio AWS od 2021. godine, će sledećeg meseca odstupiti "kako bi prešao na svoj sledeći izazov", prenosi Blumberg.

"Želim da se zahvalim Adamu za sve što je učinio u poslednje tri godine. Preuzeo je funciju izvršnog direktora AWS-a usred pandemije koja je donela širok spektar liderskih i poslovnih izazova", istakao je Endi Džesi.

Amazonovo odeljenje za računarstvo u oblaku (klaudu) je u prvom kvartalu 2024. zabeležilo prihod od 25 milijardi dolara zahvaljujući velikoj potražnji za veštačkom intelčigencijom (AI).

Izvršni direktor Amazona objavio je sredinom aprila svoje godišnje pismo akcionarima u kome je najavio da će firma udvostručiti ulaganja u AI.

Džesi u pismu predviđa da će Amazonova usluga računarstva u oblaku biti važan faktor u bumu veštačke inteligencije širom sveta.