9. jul 2024 11:24

Stelantis će proširiti ponudu hibridnih vozila zbog rastuće potražnje u Evropi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Stelantis će proširiti ponudu hibridnih vozila zbog rastuće potražnje u Evropi

Foto: Shutterstock.com/Gorodenkoff, ilustracija

AMSTERDAM - Proizvođač automobila Stelantis objavio je danas da će proširiti svoju ponudu hibridnih vozila na 36 modela do 2026. godine zbog rastuće potražnje u Evropi.

Kako se navodi, Stelantis će ove godine nuditi potrošačima ukupno 30 hibridnih modela za devet od svojih 14 brendova, među kojima su Fiat, Pežo, Džip i Alfa Romeo, a u naredne dve godine će kupcima biti na raspolaganju još šest modela.

Kompanija je dodala da je njena prodaja hibridnih vozila u periodu od januara do maja 2024. porasla za 41 odsto međugodišnje.

"U eri u kojoj se održivost susreće sa inovacijama, Stelantis je i dalje na čelu i maksimalno je posvećen unapređenju hibridne tehnologije za svoje evropske kupce", izjavio je Stelantisov glavni operativni direktor za region proširene Evrope Uve Hohgešurc.

Prema njegovim rečima, hibridna tehnologija poboljšava efikasnost i performanse tradicionalnih motora sa unutrašnjim sagorevanjem, ali istovremeno pokreće svet ka budućnosti u kojoj će biti manje štetnih emisija, navodi se na sajtu Stelantisa.