5. septembar 2024 10:45

Nenad Ivanišević: Zabeležen novi porast broja turista u Vojvodini

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nenad Ivanišević: Zabeležen novi porast broja turista u Vojvodini

Foto: TANJUG/BIRO ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU VLADE AP VOJVODINE

NOVI SAD - Prema najnovijim podacima Pokrajinskog sekretarijat za privredu i turizam, zabeležen je novi porast broja turista u Vojvodini, a resorni sekretar Nenad Ivanišević izjavio je da je u prvoj polovini ove godine bilo ukupno 411.693 turista.

Kako je saopšteno, u periodu od januara do jula 2024. godine, zabeležen je rast broja dolazaka turista od 6,6 odsto, kao i rast broja noćenja od čak 5,2 odsto u odnosu na isti period u prošloj godini, što Vojvodinu čini brzorastućom regijom u ovoj oblasti.

Resorni sekretar Nenad Ivanišević istakao je da su ovi podaci veoma važni i da odražavaju zajedništvo i sinhronizovanost programima podrške oblasti turizma na republičkom i pokrajinskom nivou.

"Možemo se pohvaliti činjenicom da je ukupan broj registrovanih noćenja turista u Vojvodini od početka godine, uključujući i najnovije parametre iz jula meseca, iznosio 1.139.033 ili 15,5 ukupnih noćenja turista zabeleženih u Srbiji. Od ukupnog broja noćenja u Vojvodini, blagu prednost nose strani turisti, tačnije 53 odsto, dok su domaći turisti ostvarili 47 odsto, što pokazuje da vlada interesovanje za Vojvodinu kao posebnu turističku destinaciju", rekao je Ivanišević.