3. oktobar 2024 17:01

Selaković: Srbija spremna da bude članica Međunarodne organizacije Frankofonije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Selaković: Srbija spremna da bude članica Međunarodne organizacije Frankofonije

Foto: Tanjug/video

PARIZ - Srbija je danas poslala poruku, da je spremna da, kada se za to steknu uslovi i kada dobije potpunu podršku, stekne i status punog člana u Međunarodnoj organizaciji Frankofonije, rekao je za Tanjug ministar kulture Nikola Selaković, posle obraćanja na plenarnoj sednici 45. Ministarske konferencije u Parizu.

„Vredno radimo i trudimo se da ispunjavamo one uslove koji će biti neophodni da bismo postali i punopravna članica ove međunarodne organizacije. Kada govorimo o međunarodnoj organizaciji, ono što je važno da naši građani znaju, to je organizacija gde su okupljene mnoge nama prijateljske zemlje. Dakle, ne samo kada je u pitanju Francuska Republika, već i veliki broj država na prvom mestu sa afričkog kontinenta, ali i Azije. To su zemlje koje nama tradicionalno pružaju podršku u onim vitalnim pitanjima koja su od interesa za Republiku Srbiju, kao što je pitanje Kosova i Metohije, ali i kao što je bilo i pitanje Rezolucije u Generalnoj skuštini UN“, rekao je Selaković.

On je podsetio da je reč o organizaciji koja okuplja države, ali i nedržavne entitete, ukupno 88 njih, kao i da Srbija spada u red 7 pridruženih članova, još od 2018. godine.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa