15. maj 2023 11:50

Festival nauke biće održan od 17. do 19. maja na Beogradskom sajmu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Festival nauke biće održan od 17. do 19. maja na Beogradskom sajmu

Foto: Oksana Skendžić

BEOGRAD – Festival nauke u svom 16. izdanju biće održan u novom terminu od 17. do 19. maja na Beogradskom sajmu, besplatno za sve posetioce, saopšteno je iz direkcije.

Programi manifestacije odvijaće se u Hali 4 i biće otvoreno svakog dana od 10 do 18 časova.

“Mišljenja smo da je u ovom trenutku neophodno deci pružiti podršku kroz manifestaciju koja je oduvek težila promociji i popularizaciji nauke, kao i naučnog načina razmišljanja kao osnovnih vrednosti jednog društva”, istakli su iz organizacije festivala, povodom nedavnih tragedija – masovnih ubistava koji su se desili u Beogradu i Mladenovcu početkom maja.

Tim povodom je 16. edicija Festivala nauke naravno morala biti odložena, a originalno je planirana za 4. maj.

Većina programskih celina najavljenih za originalni termin biće održana u punom kapacitetu zahvaljujući velikom entuzijazmu preko 1.300 učesnika iz 52 naučne i obrazovne institucije.

Festival nauke će, u saradnji sa Filozofskim fakultetom i katedrom za psihologiju, organizovati i psihološke radionice i predavanja.

Besplatno održavanje Festivala nauke za sve posetioce omogućeno je zahvaljujući donacijama mnogih kompanija i pojedinaca koji su se u izuzetno kratkom roku odazvali na apel za pomoć.