26. jun 2023 16:01

Arsenal fest najavljuje izložbu fotografija, koncert Amire Medunjanin i Vlatka Stefanovskog

Izvor: TANJUG

podeli vest

Arsenal fest najavljuje izložbu fotografija, koncert Amire Medunjanin i Vlatka Stefanovskog

Foto: Shutterstock.com/Zamrznuti tonovi, arhiva

KRAGUJEVAC - Izložba “Saputnici” muzičkog fotografa Nebojše Babića biće otvorena 27. juna (18:00) u Galeriji Narodnog muzeja u Kragijevcu, u okviru pratećeg programa Arsenal festa, najavili su danas organizatori.

Arsenal fest ja saopštio da će posetioci moći da vide 33 Babićeve fotografije na kojima su domaći muzičari poput Milana Mladenovića, Zvonimira Đukića Đuleta, Zorana Kostića Caneta, ali i svetske zvezde U2, Igi Pop (Iggy Pop) i drugi.

"Od početka rada bio sam uz naše bendove, jer sam želeo da slikam ekspresivne ljude koji imaju šta da kažu - muzičare, glumce, reditelje. Srećan sam i što sam ovekovečio neke trenutke i ljude koji su obeležili decenije naše urbane scene", naveo je Babić.

Na izložbi su radovi sa koncerata, ali i oni koji su nastali u studiju, a babić se nada da će imati prilike sledeće godine da objavi knjigu.

Arsenal fest je najavio da će u utorak (20:00), na Đačkom trgu biti održan besplatan koncert Kragujevačkog akademskog orkestra akordeonista sa gostima, Amirom Medunjanin i Vlatkom Stefanovskim.

Dirigent orkestra Predrag Kostović je istakao da će uz orkestar nastupiti "Medunjanin, koja u čoveku svojim glasom ume da probudi ono iskonsko, najlepše, i Stefanovski, mag gitare balkanskih prostora".

Kako je najavljeno, večeras (19:00) je u kragujevačkom baru “Kumandra” druženje sa kantautorom Nikolom Pejakovićem Koljom, koji će sa svojim pratećim bendom Grobovlasnici nastupiti 1. jula završne večeri Arsenala na Mejn stejdžu (Main stage).

Na Arsenal festa će od 28. juna do 1. jula nastupiti Kalt (The Cult), Klač (Clutch), Džiboni (Gibonni), Parni valjak i Igor Drvenkar, Vlatko Stefanovski i drugi.