26. oktobar 2023 11:45

Otvoren Školski dan na Sajmu knjiga u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Otvoren Školski dan na Sajmu knjiga u Beogradu

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu prosvete Ivica Radović danas je svečano proglasio otvorenim Školski dan na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

"Školski dan je dan kada se kapije sajma otvaraju za sve, naročito učenike i nastavnike", rekao je Radović u svojoj pozdravnoj reči pred brojnim posetiocima Sajma knjiiga i Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava.

 

Usled posebno velike gužve danas na sajmu, Radović je poručio da ovakav broj posetilaca "čini svet boljim", dodavši da se nada da će učenici i narednih dana pogledati i prisustvovati zanimljivim programima i sadržajima.

"Obrazovanje nam nudi znanje i priliku da steknemo iskustva i izgradimo se kao ličnosti. Kreativnosti nema bez istraživanja jedinstvenog puta do ostvarenog cilja", poručio je Radović.

Prema njegovim rečima, obrazovanje je jedna do najznačajnijih segmenata društva, a kvalitet obrazovanja je ključan za napredak države, pošto "uzlaznom putanjom idu društva koje se zasnivaju na znanju, nauci, inovacijama, kulturi i kreativnosti".

"Knjiga je stalni izvor saznanja i zato uživajte u današnjem danu", poručio je Radović, završivši obraćanje rečima srpskog prosvetitelja Dositeja Obradovića: "Iduć' uči, kroz vekove gledaj".

Sajam knjiga od 2005. godine ima Školski dan kada izdavači, učesnici Sajma knjiga, predstavljaju svoje programe namenjene đacima, profesorima, bibliotekarima i ostalim zainteresovanim posetiocima.

Tokom "Školskog dana", kao i ostalim danima Sajma knjiga, cena grupnih ulaznica za minimalno 20 osoba je 250 din po osobi.