31. oktobar 2023 14:10

Multimedijalna izložba "Alisa u zemlji čuda" biće otvorena 3. novembra na Adi Ciganliji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Multimedijalna izložba "Alisa u zemlji čuda" biće otvorena 3. novembra na Adi Ciganliji

Foto: PROMO

BEOGRAD - Multimedijalna izložba "Alisa u zemlji čuda" biće otvorena od 3. novembra na Adi Ciganliji, u okviru projekta "Garden of Lights", najavili su danas organizatori.

"Postavka 'Alisa u zemlji čuda' u Beogradu je svetleća, tajna bašta koja će vas preneti u svet bajke i mašte devojčice Alise, koja veruje u uređenu stvarnost, ali joj ovo magično putovanje menja percepciju", naveli su organizatori.

Kako je navedeno, posetici će moći da prate svetleće staze, provire u Zečju jazbinu, upoznaju nasmejanu Češirsku mačku, Ludog šeširdžiju, gospodina Gusenicu i zajedno sa njima učestvuju u ludoj popodnevnoj zabavi, a konačno posete Kraljicu-Srce u njenom zamku.

Uz to, imaće priliku da vidite "svetleće vinove loze, multimedijalnu livadu i tunel", koji na veran način prikazuju sve segmente romana iz 1865. godine, koji je napisao engleski pisac Čarls Latvidž Dodžson (Charles Lutwidge Dodgson), pod pseudonimom Luis Kerol.

"Spektakularne svetlosne instalacije, sa punim zvučnim zapisom u okviru svetlosne bašte, odvešće vas u svet bajki. Priča se poigrava s logikom na način koji joj je obezbedio dugotrajnu popularnost kako kod dece, tako i kod odraslih", kaže se u saopštenju.

Kako je navedeno, u Parku "Makiš, na Adi" posetioci mogu "učestvovati u gejmifikaciji, specijalnoj igri sa nagradama, a zahvaljujući foto-poenima ovekovečiće svoju posetu Svetlosne bašte".

Udruženje "Dečja kulturna geografija‘‘ (DECImetar) mapira i preporučuje kulturne sadržaje za decu o izložbi "Alisa u zemlji čuda“, a njena predstavnica Natalija Đurović je istakla da je "Svetlosna bašta mesto iz mašte na koje možete povesti svoje dete i, družeći se sa njim, doživeti iskustvo Alisinog putovanja".