22. mart 2024 09:52

U Beogradu počela 8. Kontakt konferencija, biće održane brojne panel diskusije i koncerti

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Beogradu počela 8. Kontakt konferencija, biće održane brojne panel diskusije i koncerti

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - U Beogradu je počela 8. Kontakt konferencija, showcase i festival, u okviru koga će tokom četiri dana biti održane brojne besplatne panel diskusije i koncerti na pet lokacija u gradu.

“Novo izdanje Kontakt koferencije, showcase i festivala biće održano do 24. marta, u organizaciji producentske kuće „Kontakt konferencija“, promoterske kuće Odličan Hrčak i Centra beogradskih festivala - CEBEF, uz podršku British Council-a, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda. Osmu godinu zaredom Beograd postaje centralna i nezaobilazna tačka susreta muzičkih profesionalaca, ne samo iz regiona, već iz celog sveta, a koncertna publika će uživati u ekskluzivnim muzičkim sadržajima”, izjavila je za Tanjug organizatorka Kontakt konferencije Jovana Stanković.

Navela je da će susreti biti u Jugoslovenskoj kinoteci, Domu omladine Beograda, Dorćol Platzu, Anti Shop Elektropioniru i Spratu i da će Beograd pred festivalsku sezonu učiniti epicentrom kulturnih zbivanja, kako regionalnih, tako i evropskih, budući da na novo izdanje Kontakta stiže najveći broj delegata iz inostranstva do sada.

“Na 17 besplatnih panel diskusija će učestvovati 200 delegata iz Srbije, regiona i sveta, a tokom večeri će biti održani koncerti 26 muzičkih izvođača, među kojima će biti Neno Belan&Fiumens, Letu štuke, KoiKoi, Bojana Vunturišević, Jarboli i mnogi drugi, ali i svetska DJ atrakcija Daddy G", rekla je Stanković.

Ceo program, satnicu i lokaciju održavanja panel diskusija i koncerata svi zainteresovani mogu pogledati na sajtu Kontakt konferencije.

“Danas od 11h u Jugoslovenskoj kinoteci biće održane panel diskusije na temu ženskog preduzetništva u muzičkoj industriji sa studijom slučaja Rok kamp za devojčice”, rekla je Stanković.

Od 21 čas počeće revijalni program Kontakta, a u Dorćol Platzu koncert će održati mladi bend KoiKoi, a u Domu omladine Letu štuke.

“U subotu će se na panelima govoriti o relacijama između muzičara i realizaciji koncerata, a biće promovisna i knjiga Ex-yu vremeplov Petra Janjatovića. Jedna od zanimljivih tema će biti i uticaj veštačke inteligencije na muziku, a gosti iz Britanije će govoriti o razvoju britanske festivalske industrije”, navela je Stanković.

Od 21 čas u Dorćol Platzu će biti održan dugo očekivani koncert Jarbola, a u Domu omladine će nastupiti Bojana Vunturišević.

“Katarina Žutić do 8. aprila izlaže svoje slike u kombinovanoj tehnici u ,,Persefoninom vrtu", smeštenom u Dorćol Platzu, a pripremila je i četiri prateća programa: od stručnog vođenja kroz izložbu, slikanje nara u Persefoninom vrtu, do muzičkog programa”, kaže Stanković.