7. jun 2024 11:50

Izložbom "Pitanja pripadnosti" sinoć otvoren Art Weekend Belgrade u KC Grad

Izvor: TANJUG

podeli vest

Izložbom "Pitanja pripadnosti" sinoć otvoren Art Weekend Belgrade u KC Grad

Foto: Shutterstock.com/ blurAZ, ilustracija

BEOGRAD - Art Weekend Belgrade (AWB) otvoren je sinoć izložbom "Questions of Belonging/Pitanja pripadnosti" i performansom GRADsky agent show #3, koji je oduževio prisutne muzičko-plesnim i vizuelnim izražajem u KC Gradu i Španskoj kući, saopštili su organizatori.

Ova manifestacija, koja traje do 16. juna 2024. godine, organizovana je od strane Kulturnog Fronta i KC Grada sa ciljem da podrži i promoviše domaću kreativnu scenu, kao i da omogući umetnicima iz Srbije da se povežu i sarađuju sa internacionalnim umetnicima i kustosima.

Prisutnima su se na otvaranju obratili inicijatorka i umetnička direktorka Art Weekend Beograd manifestacije, Ljudmila Stratimirović i Dr. Christoph Veldhues, direktor instituta i odeljenja za kulturne programe Goethe-Institut Beograd.

Ovogodišnja centralna izložba nosi naziv "Pitanja pripadnosti/Questions of Belonging", a temu je inspirisala Merle Radtke, renomirana direktorka Kunsthalle Munster i gošća kustoskinja ovogodišnjeg AWB-a, reflektujući na pitanje pripadnosti u savremenom društvu.

Na četiri lokacije u užem centru Beograda umetnici će promišljati i odgovarati na ovu danas naročito aktuelnu temu.

Pored glavne izložbe, posetioci će moći da učestvuju u avanturističkom treasure hunt-u, otkrivajući "umetničko blago" na različitim lokacijama širom grada.

Inicijatorka i umetnička direktorka Art Weekend Beograd manifestacije, Ljudmila Stratimirović, najavila je bogat program, koji se realizuje u saradnji sa muzejima, galerijama i nezavisnim kulturnim centrima.