12. jun 2024 18:45

Proglašeni pobednici likovnog konkursa "Život je lep kada brinemo o planeti"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Proglašeni pobednici likovnog konkursa "Život je lep kada brinemo o planeti"

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Kompanija LG Electroniks proglasila je danas pobednike velikog likovnog konkursa "Život je lep kada brinemo o planeti", koji je raspisala početkom maja uz podršku Ministarstva prosvete sa idejom da kod dece podigne svest o neophodnosti zaštite životne sredine.

Marketing menadžer u kompaniji LG Branislav Jordanov istakao je da su konkurs organizovali kako bi ukazali mladima na važnost očuvanja životne sredine i da bi ih podstakli da kroz svoje radove prikažu to o čemu razmišljaju.

"Dobili smo više od 1.500 radova. Deca su koristila različite tehnike, bilo je čak i stripova, kolaža, a mi smo oduševljeni načinom na koji su oni pristupili temi, kako su bili kreativni i koliko su se vodili temom", izjavio je za Jordanov za Tanjug.

On je napomenuo da su, osim pobednika, lepe nagrade dobile i škole pobednika.

Najbolji radovi izloženi su u MTS dvorani, a njihovi autori dobili su vredne nagrade - LG Artcool klima uređaje i LG XBOOM zvučnike.

"Pobednicima koji su dobili ovu izloženu Art Cool Gallery klimu, reprodukovali smo njihove radove na podlozi, tako da će oni kod kuće moći da uživaju, ne samo u klimi, već i u svom remek-delu", poručio je on.

Stručni žiri izabrao je po tri najbolja rada u dve kategorije.

Prvo mesto u kategoriji od 1. do 4. razreda osvojila je Mia Borozan, učenica 4. razreda OŠ "Kralj Petar II Karađorđević" u Beogradu, koja je dobila LG Artcool klima uređaj.

Drugo mesto pripalo je Savi Temkinu, učeniku 1. razreda, OŠ "Nadežda Petrović" u Beogradu, koji je osvojio LG XBOO zvučnik, a treće Vasilu Donevskom, učeniku 4. razreda OŠ "Prva vojvođanska brigada" iz Novog Sada, koji je takođe dobio LG XBOOMGo PL5 zvučnik.

U kategoriji od 5. do 8. razreda za najbolji proglašen je rad Hene Bajramlić, učenice 6. razreda OŠ "Vuk Karadžić" iz Novog Pazara koja je osvojila LG Artcool klima uređaj.

Drugo mesto pripalo je Nikolini Selenić, učenici 7. razreda OŠ "Mile Dubljević" iz Lajkovca koja je dobila LG XBOOM zvučnik, a treće Sari Stanković, učenici 7. razreda "Radislav Nikčević" iz Majura, koja je dobila LG XBOOMGo PL5 zvučnik.

"Ovi radovi su pokazatelj da naša deca razumeju značaj očuvanja prirode i da su spremna da se uključe u borbu za bolju i čistiju planetu. Verujemo da su upravo deca ključ za budućnost naše planete i zato je važno da od malih nogu usvajaju principe ekološki odgovornog ponašanja", dodao je Jordanov.

Pored individualnih, dodeljene su i posebne nagrade školama koje pohađaju prvoplasirani učenici iz obe kategorije - OŠ "Kralj Petar II Karađorđević" Beograd i OŠ "Vuk Karadžić" Novi Pazar.

Pobednički radovi će se naći i na modernim, inovativnim LG Art Cool Gallery klima uređajima čime će dodatno doprineti podizanju ekološke svesti kod šire populacije.

AS inženjer tehničke podrške u kompaniji LG Andrej Črnila naveo je da su unapredili Art Cool Galery modele sa dva nova uređaja - Art Cool Galery Premium i Art Cool Special.

"Razvojem nove linije LG Art Cool Galery i S1 split sistema upravljala su tri principa. Prvi, briga o zdravlju, drugi energetska efikasnost, kojom korisnik može da upravlja, i treći, upotreba naprednih tehnologija koje povećavaju komfor", ukazao je on.

Črnila je istakao da je briga o zdravlju bio fokus razvoja ovih uređaja i iz tog razloga su, kako je rekao, primenjene napredne tehnologije filtracije sa višestepenim filtriranjem i jonizatorom.

"Vodili smo računa da razvijemo tehnologiju hlađenja bez osećaja promaje kako bi svim ukućanima bilo komforno, a bitan deo komfora je i nizak nivo buke, pa smo razvili uređaj koji koji se minimalno čuje dok radi", kazao je on.

Kroz ovaj konkurs, LG je još jednom potvrdio posvećenost očuvanju prirode i nastaviće sa sličnim akcijama i inicijativama koje imaju za cilj zaštitu životne sredine i podizanje svesti o ekološkoj odgovornosti.