9. jul 2024 13:10

Nova sezona u Madlenijanumu kreće 23. septembra komedijom Godišnjica

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nova sezona u Madlenijanumu kreće 23. septembra komedijom Godišnjica

Foto: Tamara Šustić.

BEOGRAD - Opera i teatar "Madlenijanum" saopštio je danas da će novu sezonu otvoriti 23. septembra svojom najgledanijom komedijom "Godišnjica", Rebeke Vilhajt, u režiji Petra Jovanovića.

"Na Maloj sceni nas očekuje komedija 'Feliks i Doris' Bila Menhofa, u režiji Olje Đorđević 26. septembra, kao i najnovija dramska produkcija 'Staklena menažerija', autobiografsko delo Tenesi Vilijamsa, u režiji Ivane Vujić 28. septembra", najavljeno je u saopštenju.

"Madleniajanum" je saopštio da je 29. septembra na velikoj sceni premijera pozorišno-modnog performansa "Nasleđe vizionarki - umetnost koja pomera granice", u koprodukciji sa agencijom "Fabrika".

Kako je navedeno, autor scenarija i režije performansa je reditelj Rosano Đupa (Rossano Giuppa) iz Italije, a koreografiju će uraditi australijski umetnik Metju Solovjev (Matthew Soloviev).

Multimedijalni događaj objedinjuje ples, muziku, dramu i modu, a tema i inspiracija su šest velikih umetnica Marina Abramović, Džordžija O’Kif (Georgia O’ Keeffe), Vivijen Vestvud (Vivienne Westwood), Pina Bauš (Pina Bausch), Mina i Simon de Bovoar (Simone de Beauvoir), rečeno je u saopštenju.

Nastupiće glumice Tamara Aleksić, Tamara Šustić i Nataša Miovčić, pevačica Iva Ikon, kao i plesači Nacionalne fondacije za umetničku igru i manekeni agencija Fabrika, Foks (Fox) i Aka (Akka).

Kako je najavljeno, 1. oktobra u "Madlenijanum" se vraća mjuzikl "Kompani" (Company) Stivena Sondhajma, u režiji Nebojše Bradića.