16. septembar 2024 13:45

Evropski filmski festival krajem septembra u Apatinu i Bačkoj Palanci

Izvor: TANJUG

podeli vest

Evropski filmski festival krajem septembra u Apatinu i Bačkoj Palanci

Foto: Shutterstock.com/Fer Gregory, ilustracija

BEOGRAD - Evropski filmski festival biće održan od 18. do 20. septembra u Apatinskom kulturnom centru, i od 26. do 29. septembra u Kulturnom centru Bačke Palanke, uz projekcije od 20 časova i besplatan ulaz, saopštio je danas EU info.

U Apatinu su na programu 18. septembra grčka komedija "Dodo“, 19. septembra mađarsko-nemački film "Nežna“ i 20. septembra "Moj glas“, koprodukcija Portugala, Francuske, Luksemburga i Gvineje Bisao, najavio je EU info.

Na program Evropskog filmskog festivala u Bačkoj Palanci su 26. septembra "Omen”, koprodukcija Konga, Belgije i Holandije, 27. septembar “Lamb” iz Etiopije, Francuske, Nemačke i Norveške, 28. septembar je "Moj glas“, a 29. septembar “No-U-Turn”, dokumentarac iz Nigerije, Francuske i Južne Afrike.

Evropski filmski festival je deo programa Delegacije Evropske unije, a u sklopu programa Cineuropa, čiji jedinstveni format podrazumeva prikazivanje filmova tokom cele godine na različitim lokacijama širom sveta, čime se promoviše bogatstvo evropske kinematografije.