3. jul 2023 12:02

Zatvoren filmsko-muzički "Slaughter festival" u Doljevcu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zatvoren filmsko-muzički "Slaughter festival" u Doljevcu

Foto: Zoran Ćirić

DOLJEVAC - Drugo izdanje "Slaughter festivala" umetničkog horor filma i autorskih hevi metal bendova, završeno je u nedelju nakon tri dana u Doljevcu, saopštila je danas organizacija "Komplos Art Factory".

U prostoru nekadašnje doljevačke klanice, muzičko-filmsku manifestaciju je ispratilo oko 3000 posetilaca.

Na tri bioskopska platna, u tri različita prostora, priređeno je 30 filmskih projekcija i održano je 13 koncerata na dve nezavisne pozornice, a pored muzičkih gostiju iz Švajcarske, Finske i Bugarske, nastupali su i srpski bendovi iz Niša, Prokuplja, Vranja i Beograda.

Nagradu "Zlatna Macola" dobili su Karim Uelaš, reditelj filma "Magalomanijak" za najbolji dugometražni film, i glumica Dini Arsić iz filma "Bdenje", koja je nagradu primila u ime Marka Marinkovića, reditelja najboljeg kratkometražnog filma sa konkursa ovogodišnjeg festivala.

Pored specijalne projekcije nagrađenih filmskih ostvarenja, završne večeri prikazani su filmovi "Abrakadabra", "Zločin budućnosti" i "Majka nastojnica".

O nagradama je odlučivao tročlani žiri u sastavu - Dejan Zečević, Miroslav Lakobrija i Nenad Bekvalac.

Uz Balkansku smotru mladih strip autora završen je i "Slaughter Comic Summit", dok su na "Slaughter Heavy Metal Festivalu" nastupali "The Bloody Earth", "Quasaborn" i švajcarska grupa "Sum of R".