1. decembar 2023 10:48

AFIFS nagrade dodeljene filmovima "Pored tebe" i "Sneg i medved" na FAF-u

Izvor: TANJUG

podeli vest

AFIFS nagrade dodeljene filmovima "Pored tebe" i "Sneg i medved" na FAF-u

Foto: Tanja Drobnjak

BEOGRAD - Na 29. Festivalu autorskog filma ostvarenjima “Pored tebe” i "Sneg i medved" dodeljene su nagrade Asocijacije filmskih festivala Srbije (AFIFS), saopštili su danas organizatori.

Najbolji film manjiske koprodukcije je “Sneg i medved” turske autorke Seldžen Ergun (Selcen Ergun), nastao u koprodukciji Set sejl (Sail) films producenata Andrijane Sofranić Šućur i Miloša Ivanovića, koji je primio nagradu, kaže se u saopštenju.

Žiri u sastavu Nenad Dukić, Igor Toholj i Dragan Jovićević odlučio je i da nagrada za najbolje producirani film srpske produkcije bude dodeljena kući Hipnopolis (Hypnopolis) za "Pored tebe" reditelja Stevana Filipovića, a nagradu je primio producent Branislav Jević.

AFIFS osnovan na inicijativi Filmskog centra Srbije čine Palić film festival, Filmski susreti u Nišu, Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji, Leskovački internacionalni festival filmske režije, Šumadijski internacionalni filmski festival debitantskog filma iz Kragujevca, Festival slika u pokretu iz Novog sada i Festival autorskog filma iz Beograda.