22. maj 2024 07:18

Film “Furioza: Pobesneli Maks saga” nakon Kanskog festivala prikazan u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Film “Furioza: Pobesneli Maks saga” nakon Kanskog festivala prikazan u Beogradu

Foto: Warner Bros. Pictures via AP/Jasin Boland

BEOGRAD - Novi film čuvene franšize “Furioza: Pobesneli Maks saga” premijerno je prikazan sinoć pred brojnim ljubiteljima naučne fantastike u bioskopu Sinepleks u TC Galerija, a direktor Blitz filma i distribucije Zoran Savić izjavio je za Tanjug da gledaoci imaju izuzetnu priliku da odmah posle Kanske publike pogledaju ovo filmsko ostvarenje.

Austrijski postapokaliptični film koji je producirao Džordž Miler prikazuje kako mladu Furiozu otima horda koju predvodi Gospodar Dementus i kako ona mora da preživi brojne izazove i sukobe da bi pronašla svoj put kući i na tom putu stasava u opasnu i opaku ratnicu.

Naslovne uloge poneli su Anja Tejlor Džoj i Kris Hemsvort.

“Tejlor Džoj, kao naslednica Šarliz Teron, pokazuje sjajnu dramsku snagu. Krisa Hemsvorta pamtimo po ulogama snagatora, a ovde je pokazao da ima mnogo više talenta i dara za glumu”, ocenio je Savić.

Gledaoci su imali priliku da pogledaju peti nastavak čuvene franšize.

“Ono o čemu se najviše govori je akciona scena koja traje petnaest minuta i koja je snimana više od 70 dana i gde je učestvovalo preko dve stotine kaskadera”, rekao je Savić i dodao da je na svetskoj premijeri na 77. Kanskom filmskom festivalu ispraćen ovacijama i višeminutnim aplauzom.

Scenario je napisao Miler sa Nikom Laturisom, filmsku muziku je komponovao Tom Holkenborg, za filmsku montažu zadužena je Margaret Siksel, a kostimografkinja je Dženi Bivan.

Publika će moći da pogleda ovaj film od sutra u svim bioskopima, u zavisnosti od programa, bilo kao blokbaster ili u okviru akcione večeri, poručili su iz Blitz film distribucije.