1. jul 2024 12:56

U prvih devetnaest dana prikazivanja film "U mojoj glavi 2" zaradio milijardu dolara

Izvor: TANJUG

podeli vest

U prvih devetnaest dana prikazivanja film "U mojoj glavi 2" zaradio milijardu dolara

Foto: Shutterstock.com/Who is Danny, ilustracija

BEOGRAD - Animacija "U mojoj glavi 2" za devetnaest dana prikazivanja zaradila je više od milijardu dolara na svetskim blagajnama, što ga čini prvim crtanim filmom koji je u kratkom roku dostigao pomenuti rekord, saopštili su distributeri.

Svetski mediji napominju da je čuvenoj Diznijevoj animacija Zaleđeno kraljevstvo, za takav uspeh, bilo potrebno 25 dana.

U domaćim bioskopima posećenost ne zaostaje, a gledanost najnojnovije Dizni i Pixar animacije bliži se brojki od 80.000 posetilaca.

Da je reč o izrazito popularnom ostavrenju govori i činjenica da je na njegovom kreiranju radio veoma stručan tim sastavljen od svetskih eksperata u psihologiji, koji su temejno postavili priču o, sad već poznatoj junakinji Rajli.

U novom nastavku animacije tinejdžerka, uz prisutnost i delovanje različitih emocija unutar sebe stasava i raste u zreliju devojčicu.

Na novom nastavku radili su i Dake Keltner, profesor Berkli univerziteta, kao i Lisa Damur klinički psiholog, posebno stručna za adolescente.

Oni su učestvovali prilikom oblikovanja novih emocija u priči, a to su Anksioznost, Smor, Stid i Zavist.

Za mediji "Vox" kažu da je Pixar studio dobro uradio posao, shvatajući nauku ozbiljno.

"Mnogo smo razgovarali sa timom Pixar studija o perfekcionizmu. Perfekcionizam kod adolescentkinja, a narčito kada je o kontroli anksioznosti reč, veoma je realno i izazovno pitanje," rekla je Damurova.

Podsetimo, animacija "U mojoj glavi 2" nalazi se već pune dve nedelje na bioskopskom repertoaru, a u sinhronizaciji filma učestvovali su naši glumci, muzičari i javne ličnosti, među kojima Nebojša Milovanović, Hristina Popović, Jelena Đoković, Iva Lorens, Jelena Gavrilović, Marko Kon, Srđan Moby, Milena Predić i drugi.