21. jun 2024 14:51

Pokrajinski sekretarijat za kulturu uručio ugovore vredne 276 miliona dinara

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pokrajinski sekretarijat za kulturu uručio ugovore vredne 276 miliona dinara

Foto: AP Vojvodina

NOVI SAD  - Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Aleksandra Ćirić Bošković uručila je danas ugovore u vrednosti od 276 miliona dinara korisnicima sredstava iz oblasti zaštite kulturnog nasleđa, savremenog stvaralaštva, za projekte od značaja za kulturu i umetnost nacionalnih manjina - nacionalnih zajednica, kao i za crkve i verske zajednice na teritoriji Vojvodine.

Istakavši da je primarni zadatak resornog sekretarijata obezbeđivanje uslova za stvaranje kulturnog sadržaja i očuvanje kulturnog nasleđa i tradicije, Ćirić Bošković je podsetila da je "glavni sinonim za pokrajinu multikulturalnost", navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

"Mi kao sekretarijat treba da obratimo posebnu pažnju na očuvanje i unapređivanje kulturnog stvaralaštva svih nacionalnih zajednica i omogućimo zaštitu i ostvarivanje verskih sloboda, i očuvanje verskih posebnosti svakog građanina Vojvodine", navela je sekretarka.

Ćirić Bošković je dodala dodala da kultura povezuje, uzdiže i ulepšava i da kroz stvaranje kulturnih sadržaja iz ljudi proizlaze kreativnost, plemenitost i zajedništvo.

"Od najmanjeg kulturno-umetničkog društva, pa do organizovanja velikih kulturno-umetničkih manifestacija, učesnici sarađuju i unapređuju svoja znanja, čime se svi povezujemo u jedan mali kulturni kosmos", ocenila je Ćirić Bošković.