5. avgust 2024 13:07

Svetska akrobatska muzička senzacija Stomp nastupa 1, 2. i 3. novembra u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Svetska akrobatska muzička senzacija Stomp nastupa 1, 2. i 3. novembra u Beogradu

Foto: Steve McNicholas

BEOGRAD - Svetska akrobatska muzička senzacija Stomp iz Velike Britanije, dolazi u Beograd, gde će nastupiti u Sava centru 1, 2. i 3. novembra, saopštili su organizatori.

Stomp predstavlja atraktivni spoj umetnosti ritma, plesa, scenskog pokreta i komedije sa uzbudljivom muzikom inspirisanom užurbanošcu svakodnevnog života.

Osmoro izvođača stvorilo je eksplozivan ritam u kome uživaju ljudi svih uzrasta širom sveta već trecu deceniju, "izvlačeci" zvukove iz upaljača, kanti za smeće, poklopaca, pa čak i kuhinjskih sudopera, uz akrobatsku preciznost.

Ova svetska senzacija prvi put je nastupila u Srbiji 2009. godine na Beogradskim muzičkim svečanostima (BEMUS). STOMP dobija pohvale kritike i ovacije publike širom sveta.

Do sada su imali preko 20,000 nastupa, 12 miliona gledalaca, nastupili su u 55 država na svim kontinentima! STOMP je na turneji po svetu više od 30 godina.

Za šou Stomp utrošeno je više od 60.000 kutija šibica, 40.000 metli, 30.000 korpi za otpatke, 20.000 palica za bubnjeve i 35.000 litara crne farbe nanete sa 780 valjaka

Spektakl Stomp su osmislili i režirali dugogodišnji kreativni i poslovni partneri Luk Kresvel i Stiv MekNikolas. - Luk je rođen i odrastao u Brajtonu na južnoj obali Velike Britanije.

Kao samouki perkusionista, počeo je da svira bubnjeve sa 9 godina. Kresvel je bio bubnjar i programer ritma za muzičku grupu Beats International, kao i za Bet Midler i Elvisa Kostela.

Stiv je poreklom iz Jorkšira na severu Velike Britanije. Muzičar, glumac, pevač i pisac, tokom svoje karijere radio je sa širokim spektrom scenskih trupa, uključujuci Bradford Theatre Group, Cliff Hanger, Royal Covent Garden Theatre, The Flying Pickets i Pookiesnackenburger.

Godine 1994. nagrađeni su nagradom Lorensa Olivijea za "Najbolju scensku koreografiju".

Zajedno sa Lukom, Stiv radi na brojnim filmovima i reklamama, s pravom deli prestižne nagrade i nominacije sa svojim kolegom.

Godine 2010. Stiv i Luk su kupili Old Market Theatre u svom rodnom Brajtonu i Houvu. Mesto predstavlja scenu za eklektične produkcije i podržava lokalne umetnike.

Srecan slučaj pomogao je prijateljima da postanu suvlasnici mesta, gde su se prvi put zajedno predstavili.