7. oktobar 2024 20:01

Beogradska filharmonija predstavila novu koncertnu garderobu za nastupe orkestra

Izvor: TANJUG

podeli vest

Beogradska filharmonija predstavila novu koncertnu garderobu za nastupe orkestra

Foto: Belgrade Philharmonic Orchestra

BEOGRAD - Beogradska filharmonija je danas, u novoj koncertnoj sezoni pod nazivom "Do poslednjeg takta", predstavila koncertnu garderobu i različite odevne kombinacije adekvatne za raznovrsne nastupe orkestra koju je kreirao Modni studio Zabunović, a izradila fabrika Lus tekstil. Koncertnu garderobu su Beogradskoj filharmoniji donirali Modni studio Zabunović i fabrika Lus tekstil, a na inicijativu članice upravnog odbora Beogradske filharmonije Suzane Vasiljević.

Dizajner Aleksandar Zabunović je, verujući da moda i muzika dele istu suštinu koja se odnosi na izraz emocija i kreativnost, nastojao da spoji ta dva sveta, stvarajući kostime koji će pojačati doživljaj publike i učiniti svaki nastup filharmonije još posebnijim, saopšteno je iz Beogradske filharmonije.

"Kada me je Beogradska filharmonija pozvala da kreiram nove kostime za njihov orkestar, osetio sam neizmernu radost ali i odgovornost. Muzika je oduvek bila neiscrpan izvor inspiracije za mene, a mogućnost da doprinesem vizuelnom identitetu tako prestižne institucije je za mene velika čast", rekao je on.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa