29. maj 2023 10:10

Bend "Buč Kesidi" nastupio pred rasprodatim stadinom Šalata u Zagrebu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bend "Buč Kesidi" nastupio pred rasprodatim stadinom Šalata u Zagrebu

Foto: Aleksa Cakić

ZAGREB - Grupa Buč Kesidi je velikim koncertom na rasprodatom stadionu Šalata u Zagrebu 27. maja potvrdila status najvećeg rock benda nove generacije na ovim prostorima, saopštili su organizatori.

Nakon pet koncerata 2021. u ALU Buč Kesidi su ponovo uspeli da naprave nešto što nije uspelo nijednom novom bendu pre njih.

Rasprodata je Šalata.

Ovaj omiljeni zagrebački stadion i jedan od najprestižnijih koncertnih prostora ovih krajeva do sada su punila velika strana imena kao što su Duran Duran ili Manu Chao i domaći rock divovi s karijerama dugim preko 30 godina poput Pipsa ili Bareta.

Sad je to uspelo i daleko najmlađima od njih, levorukom disco pop-rock duu iz Pančeva sa samo dva studijska albuma.

I to ne samo da je uspelo, nego je više od 4700 fanova na prepunom stadionu pokazalo da bend ima apsolutnu podršku za još veće stvari.

Svega nedelju dana posle Novog Sada turneja "Skupi snagu" sletela je u Zagreb.

Na teren Šalate Zoran Zarubica i Luka Racić su izneli apsolutno sve što imaju - jake singlove i skrivene favorite okupljene na albumima "Posesivno - ospulsivni hospul" i "Euforija", kao i nove tri pesme "Trebaš mi", "Skupi snagu" i "Curimo po asfaltu", savršeno uklopljene u set.

"Nema ljubavi u klubu", "Laž", "Subota", "Nebitna", "Tiho", "Kasno je" pojačanje su dobile u neobjavljenim gostima. Maskirani dvojac Nipplepeople s bendom je izveo "Frku", i svoja dva jaka singla "Dijamanti" i "Ljeto već je gotovo" u velikom finalu koncerta zaključenom s megahitovima "Idemo do hodnika" i "Đuskanje ne pomaže".