22. jun 2023 23:13

Jasmin Levi održala koncert za pamćenje na platou Geozavoda u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Jasmin Levi održala koncert za pamćenje na platou Geozavoda u Beogradu

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Status najveće zvezde "world music" scene opravdala je večeras Jasmin Levi nastupom na platou Geozavoda u Beogradu na vodi, u okviru programa Belgrade River Fest-a.

Bio je to prvorazredni muzički događaj i zasigurno jedan od koncerata godine u Srbiji u kojem je Levi beogradsku publiku očarala baš kao i svet interpretacijama pesama na španskom i hebrejskom jeziku uz jak autorski pečat.

Jasmin Levi je nastupala širom sveta praćena najboljim orkestrima među kojima je i Izraelska filharmonija, a večeras je svoje prepoznatljive hitove kao što su "Una Noche Mas", "Alegria" i "Adio Kerida" interpretirala uz kvartet virtuoznih muzičara.

U jednom trnutku ušla je među gledaoce i zajedno sa njima pevala pesmu "Muher".

Jasmin Levi je večeras ostvarila muzički doživljaj utemeljen na ladino i flamenko kulturnoj baštini, prožet i modernijim zvukom, interpretirajući priče o ljubavima, poslednjim zagrljajima, rastancima, slaveći život i emocije.

 

Glavni kvalitet njene interpretacije bio je u velikoj emotivnosti kojom je dočarala ljubavne zaplete žitelja Mediterana od atmosfere karnevala do melanholije i nostalgije.

Jasmin Levi je u svojim pesmama, glasom i stihovima, slavila život i ljubav, ali i podsećala na bol i tugu...

Publika se večeras vrlo brzo povezala sa autentičnom interpretacijom Jasmin Levi i ovacijama ispratila protagoniste koncerta sa scene.