4. oktobar 2023 14:41

Kaliopi predstavila novu pesmu "Kad osvane" i najavila koncert u Beogradu 4. novembra

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kaliopi predstavila novu pesmu "Kad osvane" i najavila koncert u Beogradu 4. novembra

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Makedonska pop muzičarka Kaliopi danas je imala susret sa medijima povodom promocije nove pesme i spota "Kad osvane", kao i beogradskog koncerta 4. novembra u Mts Dvorani.

Umetnica je izrazila nadu da se predstavnicima medija dopala nova pesma i video spot, koji je prvo emotivan u Sali 3 ove ustanove uz prisustvo pevačuce.

"Uvek mi je praznik na duši kad god objavim novu pesmu. Tako se osećam danas. Osećam da pesma "Kad osvane" stiže u pravo vreme za mene. Kompletan autor pesme je Romeo Gril, kompozitor, pisac teksta, producent i još je dao ideju za sam spot", priča Kaliopi Bukle u Lisabonu baru u okviru Mts Dvorane.

Makedonska kantautorka i pevačica cincarskog porekla, rodjena u Ohridu, otkrila je da se atraktivan spot snimao u Skoplju, da su za te potrebe morali da zatvore noću čitavu jednu ulicu i bulevar, i da je bilo angažovan veliki broj statista i saradnika.

Spot za pesmu "Kad osvane" prikazuje Kaliopi u različitim delovima dana i raznim lokacijama, zamišljen je poetski i vizuelno veoma privlačan sa pamtljivom pesmom.

"Želela sam da pre velikog koncerta koji me čeka 4. novembra kod vas, dodamo jedan začin ljubavi, a to je nova pesma. Naravno, pevaću i tu pesmu na koncertu u Beogradu, kao i duet "Znam" koji sam snimila sa Željkom Samardžićem. Ta pesma je za kratko vreme postigla stvarno zadivljujući efekat, tako da sada imam dve nove pesme za pet meseci", naglasila je Kaliopi i ocenila da joj je prijala ta promocija spota i numere "Znam" u prisustvu Željka Samardžića na istom mestu pre pet meseci.

Ipak, Kaliopi je ostala mistična da li će Samardžić gostovati na njenom koncertu 4. novembra, želi da to bude iznenađenje.

Osim novih pesama, Kaliopi će fanovima pružiti i svoje velike hitove iz karijere koja traje skoro 40 godina.

"Naravno, ne mogu da uskratim beogradskoj publici ono najbolje i najlepše iz moje baštine", smatra makedonska pop diva.

Podsetimo, Kaliopi je poslednji koncert u Beogradu imala 2019. godine upravo na velikoj sceni Mts Dvorane, dok je poslednjih sezona uspevala da rasproda dva puta Kolarčevu zadužbinu i napuni Sava centar, ranije i Pozorište na Terazijama u duetu sa bosanskim muzičarem Edinom Karamazovim.

Kaliopi je 1984. osnovala bend „Kaliopi” sa tada životnim i poslovnim saputnikom Romeom Grilom i snimila je svoje prve dve pesme „Tomi” i „Nemoj da me budiš”, na zahtev Makedonskog radija. Bend je dobio nagradu za najbolju interpretaciju za pesmu „Leo” na Festivalu u Opatiji.

Onda 1986. bend je objavio istoimeni debitantski album - "Kaliopi"mkada su učestvovali na Splitskom festivalu, gde su osvojili nagradu za najboljeg debitantskog izvođača za kompoziciju „Da more zna“.

"Ne bih umela tačno da kažem šta me to tačno održava svih ovih godina i decenija u muzici. Svemir me izgleda pušta da budem svoja i dosledna sebi. Osećam veliku poniznost prema svemu što me okružuje. Trudim se da tako posmatram svet. Želim da shvatim ko sam i šta su moji snovi koji čine da budemo ono što jesmo u svojoj prirodi", govorila je o sebi umetnica i analizirala svoj život i karijeru.

Godine 1987. bend "Kaliopi" je izdao drugi album „Rođeni”, snimljen u Zagrebu i bio je veoma uspešan. Na tom albumu predstavljena je čuvena hit pesma „Rođeni (Bato)”, koju je napisao takođe Romeo Gril. Bend je bio aktivan na muzičkoj sceni, nastupao je na festivalima, snimao televizijske specijale za TV Zagreb, TV Beograd, TV Sarajevo i TV Titograd i izveo koncertnu turneju koja je uključivala čak nastupe u Sovjetskom Savezu.

"Najvažnije je da budemo dobri ljudi, i da svako u životu ima neki svoj zadatak. Ispunjavam svoje snove, ne pevam ono što ne volim i ne želim, inače u životu ne radim ništa što mi ne prija", otkrila je Kaliopi.

Kaliopi je nedavno izjavila da Beograd ima najlepši osmeh.

"Uvek se setim one divne pesme "Beograde" Đorđa Marjanovića, i tu se i kaže da je to grad koji je uvek mlad. I ja imam takav utisak kada dolazim u Beograd, on nikada ne stari. Onda imam osećaj da smo svi u njemu večno mladi i stalno živahni. Istina, nemam nažalost tu privilegiju da živim u Beogradu, verujem da ga drugačije vidite vi koji ste tu stalno. Ipak, mogu reći da uvek vidim te najlepše strane Beograda", zaključila je pop pevačica Kaliopi.