3. novembar 2023 22:21

Otvoren 26. Pančevački džez festival koji će trajati do 5. novembra

Izvor: TANJUG

podeli vest

Otvoren 26. Pančevački džez festival koji će trajati do 5. novembra

Foto: Shutterstock.com/guigaamartins, ilustracija

PANČEVO - U Kulturnom centru Pančevo večeras je svečano otvoren 26. Pančevački džez festival koji će trajati do 5. novembra, a inicijalnim koncertom pančevačkog pijaniste Ivana Aleksijevića počeo je koncertni program.

Publika će do kraja festivala uživati u 10 koncerata internacionalnih sastava iz Evrope i Amerike.

Aleksijević je publici predstavio svoj novi album i pančevacku publiku oduševio izvođenjem numera umetnika Nikola Pejakovića u aranžmanu za klavir.

Takođe, sa njim će večeras nastupiti i trubač Novak Mijovic, i njih dvojica će dati omaž legendarnom trubaču Dušku Gojkoviću.

Prve večeri festivala nastupiće i Andy Sheppard / Rita Marcotulli / Carlos Bica (Velika Britanija / Italija / Portugalija), Alessandro Lanzoni Trio feat. Francesco Cafiso (Italija), dok će u foajeu Kulturnog centra nastupiti Sava Ramjanac Quintet (Srbija).

U subotu 4. novembara publika će biti u prilici da čuje Maciej Obara Quartet (Poljska / Norveška), Flat Earth Society (Belgija) i chuffDRONE (Austrija).

Nedelju 5. novembar je rezervisana za koncerte grupe Yonathan Avishai Tria (Izrael), James Francies Tria (SAD) i Jovana Milovanović Quartet (Srbija).