10. novembar 2023 11:33

Cane, Kolja, Srdan Golubović i Petar Janjatović govore o YU grupi nakon dokumentarca o bendu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Cane, Kolja, Srdan Golubović i Petar Janjatović govore o YU grupi nakon dokumentarca o bendu

Foto: PROMO

BEOGRAD - Zoran Kostić Cane, Nikola Pejaković Kolja, Srdan Golubović i Petar Janjatović učestvovaće u razgovorima sa članovima benda i filmske ekipe nakon prikazivanja dokumentarca "YU grupa - Trenutak sna“ u Beogradu, najavili su danas organizatori.

Povodom ulaska u bioskope od 16. novembra filma reditelja Darka Lungulova, biće održano 15. novembra (20:00) svečano prikazivanje "YU grupa - Trenutak sna" u Dvorani Kulturnog centra Beograda (DKC), kaže se u saopštenju.

"Nakon svečane projekcije u razgovoru sa ekipom filma i članovima benda učestvovaće i Kostić, frontmen benda Partibrejkers koji i otvara ovaj film svojom najavom na koncertu Ju grupe 2015. kada je i počelo snimanje ovog filma", saopštili su producenti.

Kako je najavljeno, nakon projekcija u DKC-u 16. novembra u razgovoru će učestvovati glumac i muzičar Pejaković, 17. novembra reditelj Golubović i 19. novembra muzički kritičar Janjatović.

"Specijalna projekcija biće organizovana i u Novom Sadu 18. novembra u novosadskoj Areni, kada će posle prikazivanja filma biti održan 'anplagd' (unplugged) mini koncert YU grupe", za koju su karte već u prodaji", kaže se u saopštenju.

"YU grupa - Trenutak sna“ premijerno je prikazan na ovogodišnjem FEST-u, i govori o rokenrol grupi koja je nadživela zemlju po kojoj je dobila ime, ali i o porodici gitariste Dragog Jelića i basiste Žike Jelića, uz korišćenje arhivskog materijala i do sada neobjavljivanih Super 8 filmova.