25. decembar 2023 13:12

Rambo Amadeus sinoć održao koncert u beogradskoj Mts Dvorani

Izvor: TANJUG

podeli vest

Rambo Amadeus sinoć održao koncert u beogradskoj Mts Dvorani

Foto: TANJUG/JELENA SAVIĆ

BEOGRAD - Antonije Pušić, poznatiji pod pseudonimom Rambo Amadeus, kultni autor i izvođač, poznat po čestim improvizacijama na koncertima, ali i veštim fuzijama muzičkih žanrova, održao je tradicionalni koncert sinoć u MTS dvorani u Beogradu.

Muzičar, poznat po tome da svoje koncerte pretvara u muzički standup nastup, na koncertima nikad doslovno ne reprodukuje studijske verzije pesama, već improvizuje obilato koristeći humor.

Rambo je ovog puta svoju prednovogodišnju priredbu definisao kao „Tribute samom sebi“ odnosno „neviđen tribute koncept od praistorije šou biznisa do danas.“

Koncept koncerta je, kako Rambo kaže, recept koji mu omogućava da se malo poigra sam sa sobom i sa svojim opusom dok je još među živima.

Posle uvodnih numera za zagrevanje "Euro neuro", "Operater" i "Predrasude" Antonije Pušić požalio se publici: "Umesto da držim kafić u Herceg Novom, ja glumim zvezdu."

U igrokazu "Leptir u oluji" na sceni se pojavila Nađa Mihajlov, samouka balerina - po Pušićevim rečima.

Specijalna gošća bila je Alba Naćinović iz Rijeke - sajber prateći vokal, dok je Rambov prateći bend svirao u sastavu: Miroslav Tovirac - bas, Saša Ranković - bubnjevi i Vojno Dizdar - klavijature.

Ivan Aleksijević Pančevac pridružio se Rambu na sceni, kao muzička pratnja na klavijaturama, kako bi Amadeus pročitao dve poeme.

Zatim "LM hit", koji je posle dosta vremena, opet postao aktuelan.

"Voleo bih da su ovi moji koncerti multimedijalna predavanja, a da vi pevate refren," izgovorio je Antonije Pušić i pozvao publiku da otpeva refren pesme "Prenemaganje".

"Vrlo ste ljubazni, em ste platili kartu, em morate da pevate," našalio se umetnik.

Pre završne numere "Čobane, vrati se", Rambo Amadeus je rekao da će biti još izbora i pozvao je publiku da mu peva: "Rambo majstore, glasamo za tebe, budi nam predsednik države, Rambo majstore."