2. februar 2024 07:03

U Beogradu održan rok koncert posvećen Tini Tarner

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Beogradu održan rok koncert posvećen Tini Tarner

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BEOGRAD - Koncert "Simply the best Simphony“ Zrenjaninske filharmonije kao rok simfonija posvećena američkoj kraljici rokenrola i muzičkoj ikoni Tini Tarner, održan je na velikoj sceni Mts Dvorane u Beogradu.

Tinu Tarner je sinoć glasom i pojavom u potpunosti dočarala poznata pevačica Julijana Vincan, istaknuta u sastavu "Playade", ranije rok grupi "The Bite", kao i deo priče "ABBA Real Tribute".

Solista je bio i Aleksandar Bojović, koji je izvodio numere van repertoara karijere Tine Tarner, odnosno rok i metal hitove bendova kao što su „Guns 'n' Roses“, „Deep Purple“, „AC/DC“, ali i neke duete koji su obeležili svetsku karijeru slavne rok dive.

"Kraljica roka“ ostavila je neizbrisiv trag u svetu i istoriji svetske muzike, zabave i kulture, bogatom višedecenijskom karijerom koju je obeležila prvo u duetu Ajk i Tina, sa svojim mužem, da bi se najviše proslavila kao solista.

Na repertoaru su sinoć bili i hitovi i iz perioda kada je nastupala sa Ajkom Tarnerom i nakon tog vremena.

Julijana Vincan je podsetila publiku na numere "The Acid Queen" ili "River Deep, Mountain High", na snažnu Tininu baladu "I Don't Wanna Lose You".

Dirigent Mikica Jevtić i Zrenjaninska filharmonija osmislili su omaž rok pevačici i koncert premijerno izveli u avgustu 2023. na manifestaciji "Dani piva" u Zrenjaninu, da bi ponovili uspeh u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu protekle jeseni.

Mogla je da se čuje i filmska muzika iz hitova "Golden Eye" iz istoimenog filma (1995) sa junakom Džejmsom Bondom, agentom 007, kao i "We Don't Need Another Hero" (1989) za ostvarenje "Pobesneli Maks 3" (Mad Max 3) iz tog serijala, gde je Tina Tarner zapravo imala i jedinu ulogu ikada na filmu.