2. februar 2024 15:42

Exit obeležava jubilej olimpijade u Sarajevu festivalom "Unity 84"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Exit obeležava jubilej olimpijade u Sarajevu festivalom "Unity 84"

Foto: EXIT Promo

NOVI SAD - Iz Exita su danas saopštili da će 2. i 3. marta festivalom "Unity 84" biti obeleženo 40 godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

"Festival će preko dana biti održan na olimpijskoj planini Bjelašnici, dok centralni događaj 2. marta u Domu mladih predvode svetske zvezde elektronske muzike Hot Since 82 i Lee Burridge", najavio je Exit.

Kako je najavljeno, "kao jedan od simbola zajedništva" nastupiće i vodeći sarajevski dvojac After afer (Affair), vunderkind srpske i regionalne scene Lanna, kao i brojni didžejevi iz Sarajeva, Banja Luke i Mostara.

Iz EXITA je navedeno da će 3. marta biti afterparti na Bjelašnici, "a lokacija i program samog aftera biće naknadno objavljeni".

Osnivač i direktor Exit festivalske grupacije Dušan Kovačević je izjavio da njihovi događaji "uvek nose ideju zajedništva".

"Ne postoji bolje mesto da pošaljemo poruku mira i jedinstva nego upravo iz srca regiona tokom ovog značajnog jubileja, i to u trenutku kada je ono svetu potrebno više nego ikad", poručio je Kovačević.

Prema njegovim rečima, "Unity 84" "u Sarajevu okruženom olimpijskim planinama, kroz partnerstvo Exita i Garden Of Dreams, ima jedinstven potencijal da postane globalno prepoznatljiv zimski muzički festival”.

Koosnivač Garden Of Dreams Renad Čelik je ocenio da će ovim festivalom "dodatno istaći prirodni potencijal i osnažiti turističko-ekonomski sektor Sarajeva i države, i zvanično postati deo Exit zajednice".