16. februar 2024 13:32

Violinisti Zorjan i Kostelenec 21. februara sviraju u Istorijskom muzeju Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Violinisti Zorjan i Kostelenec 21. februara sviraju u Istorijskom muzeju Srbije

Foto: Istorijski muzej Srbije, promo

BEOGRAD - Koncert laureata takmičenja "Jaroslav Kocijan”, mladih violinista Lane Zorjan i Milana Kosteleneca biće održan 21. februara (20:00) u Istorijskom muzeju Srbije (IMS), najavili su danas organizatori.

"Na programu osmog koncerta četvrte sezone ciklusa 'Muzikom kroz muzej' su kompozicije Dmitrija Šostakoviča, Nikola Paganinija, Henrika Vijenjavskog, Pabla de Saraste, Hajnriha Vilhelma Ernsta, Morisa Ravela i Matije Krečića", saopštio je IMS.

Zorjan i Čeh Kostelenec imaće klavirsku saradnju Natalije Mladenović i Leonarda Kobala, a iz IMS-a su najavili da će "kao prepoznatljiva osobenost koncerata 'Muzikom kroz muzej', biti izvedena i numera iznenađenja iz muzičke arhivske građe IMS-a".

"Na zahtev publike, tokom četvrte sezone ciklusa u sali su u posebnoj vitrini izložene neke od nota kompozicija srpskih kompozitora iz notne arhive Muzeja, koje se, kao osobenost ciklusa izvode na svakom koncertu u aranžmanima samih muzičara", navodi se u saopštenju.

IMS i udruženje Unika art (Unica) organizuju koncert čiji su pokrovitelji Ministarstvo kulture Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.