14. mart 2024 14:35

Srpski rok sastav "Džepovi" objavio pesmu u znak podrške Vladimiru Putinu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Srpski rok sastav "Džepovi" objavio pesmu u znak podrške Vladimiru Putinu

Foto: , Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Pavel Byrkin

BEOGRAD - Srpski rok sastav "Džepovi" snimio je pesmu i spot "Dolazi Vladimir", u znak podrške predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, saopštio je danas Ruski dom.

Beogradski muzičari su predstavili spot uoči izbora za predsednika Rusije, a snimljen je uz podršku Ruskog doma, navedeno je u saopštenju.

Frontmen Džepova Vladimir Nišević je rekao da članovi benda sa pažnjom prate dešavanja u svetu i naslov koji su odabrali "Dolazi Vladimir", predstavlja njihova predviđanja.

"Šaljemo pozitivne impulse, pozdravljamo narod širom sveta i širom Ruske Federacije sa kojim delimo vrednosti i sa kojim imamo zajednički cilj. Zove se sloboda! Srbi i Rusi - braća zauvek!", poručio je Nišević.

Muzičari se nalaze ispred spomenika Milici Rakić, ruskom caru Nikolaju Drugom, groblja Oslobodilaca Beograda i crkve Svetog Marka, na Beogradskoj tvrđavi, kod spomenika Pobedniku i topova Vojnog muzeja.

Bluzična rok stvar sadrži i muzički citat čuvene ruske pesme "Kaćuša", a spot prikazuje i brojne spomenike i zdanja u Rusiji.

Portparolka Kremlja Marija Zaharova je podelila spot na svom telegram kanalu s porukom: "Srbi kidaju".

U pesmi refren glasi: "Tamo sunce izlazi, budi se Moskva i Vladivostok, okreni se i polazi, bežimo na istok."

Nišević je rekao da Srbija i njena "starija sestra" Rusija dele ne samo tradiciju, istoriju, kulturu, već i borbu.

"Znamo da Rusija stoji na braniku očuvanja porodičnih vrednosti i mi bismo želeli da budemo deo te porodice", naveo je Nišević.

Džepovi su na svom fejsbuku naveli da je spot objavljen na Telegramovim kanalima, dok će ga "okačiti na Jutjubu simbolično 17. marta".