29. april 2024 12:59

Muzički festival "Jazz fest" biće održan od 16. do 18. maja u Valjevu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Muzički festival "Jazz fest" biće održan od 16. do 18. maja u Valjevu

Foto: BitefArtCafe, promo

BEOGRAD - Muzički festival "Jazz fest", biće održan od 16. do 18. maja na nekoliko lokacija u Valjevu, najavili su organizatori.

Sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", obeležava se četiri decenije postojanja kultnog festivala, koji je ugostio sva prestižna imena džez scene sa naših prostora.

U skladu sa značajem velikog jubileja, organizatori su ove godine učinili još jedan iskorak u želji da pokažu da je Valjevo sa aspekta vizije, organizacije i posebno izbora izvođača u potpunosti doraslo ambicijama da se takav događaj obeželi dostojno.

"Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku zvezdu Gina Vannellija. Time je festival prvi put dobio internacionalni karakter, uz pozicioniranje na mapi ozbiljnih evropskih događaja. To je i bio cilj kada smo pravili viziju budućnosti rasta i razvoja najstarije manifestacije u gradu. Takođe, najavljujemo i nastupe domaćih talentovanih izvođača na čelu sa pijanistom Slobodanom Dragovićem, uz posebnu poslasticu za džez sladokusce - nastup Big Band-a RTS sa nenadmašnim Urošem Perićem. Oni će izvesti program pod nazivom „Tribute to Ray Charles" kaže Milan Đurđević, umetnički direktor festivala.

Nastup Gina Vannellija je 16.maja u sali Omni centra, a preostala dva programa će biti održana 17. i 18. maja na Trgu Desanke Maksimović uz besplatan ulaz.